Zeri Islam.com, Nexhat Ibrahimi, shkrime Islame, artikuj islam, Shkencore,

Menu:
 
Navigatori i Kur'anit:
 
 
Kontakti
Name:

Email Adresa:

Mesazhi juaj:

 
Shkarko Firefox 3.6
Abonohu ne RSS

Në emër të All-llahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëplotit

"Le të jetë nga ju një grup që thërret në atë që është e dobishme,
urdhëron për punë të mbara dhe ndalon nga e keqja.
(Ali Imran - 104)

QEVERISJA NĖ ISLAM DHE SISTEMI POLITIK ISLAM*

Murad Wilfried HOFMANN

19 Orė mė parė

Islami mund të mbijetojë pa një halif, por jo pa sheriat.

Muslimanėt nė shekullin 21!

Nexhat Ibrahimi

2 ditė mė parė

Nëse barrikadohemi në bindjen se unë jam për botën, se bota pa mua është asgjë ose pakgjë, kjo është shenjë që ne nuk jetojmë në kohën e duhur.

Kthimi nė Luftėn e Ftohtė

Dr. Muhamed JUSUFI

4 ditė mė parė

Rikthimi i marrëdhënieve të këtyre dy shteteve arabe i japin Rusisë rastin të rikujtojë marrëdhëniet e arta të viteve ’60-ta...., - Lufta e Ftohtë ka filluar qysh herët, ajo ende nuk ka përfunduar. Territori më nevralgjik për momentin është Ballkani, ndërsa shqiptarët janë në tampon zonë midis këtyre dy forcave të mëdha botërore. Sa do të doja që fluturakja që zbriti flamurin e Shqipërisë etnike dhe fjalët e kryeministrit Rama në mes të Beogradit t’ishin harruar sa më shpejtë.

Mes’hi mbi ēorape tė thjeshta

Mufti Taki Usmani

5 ditė mė parė

Të gjithë fukahatë dhe muxhtehidët e besueshëm pajtohen që çorapet e hollë që lejojnë ujin të depërtoj nëpër to, nuk qëndrojnë pa i mbajtur, dhe nuk mund të ecet me to në vazhdimësi – nuk është e lejueshme t’u jepet mes’h.

Islami, Perėndimi, shqiptarėt dhe ISIS-i…

Shkruan: Metin IZETI, Tetovë

6 ditė mė parė

Dobësia e avancuar e politikanëve dhe hiperdashuria në fjalë ndaj Perëndimit i ka marrë në rrethim format e perceptimit real të shumë çështjeve, por edhe të fesë, në mjedisin tonë dhe, si pasojë, problemin e ka shndërruar në sferë të përplasjeve dhe incidentit.

IDEOGRAFIA HALLOWEEN

Redi SHEHU

1 javė mė parė

Halloweeni, qe në fakt ka infektuar të ashtuquajturat shoqëri postmoderne, është risjellja e të shkuarës historike të atyre vendeve në formatin ku legjenda, mite, bestytni të asaj kohe, sillen për të mbushur vakumin shpirtëror që të lë modernizmi, në një design hollywood-ian me kulminacion shprehës të fokusuar mbi triumfin historicist të së mirës ndaj së keqes.

Atė qė s’e bėnė dot baathistėt…

Shkruan: Akif EMRE, Stamboll

1 javė mė parė

Në Irakun e pas-Sadamit dhe në Sirinë e Asadit pas luftës civile, synimin që nuk e arriti dot ideologjia baathiste po e realizojnë me dorën e tyre pikërisht strukturat politike me pretendime opozitare. Megjithëse është Amerika ajo që e ka pushtuar rajonin dhe ka derdhur gjak aty që nga 11 Shtatori, fushata perceptive dhe ata që kanë dalë/janë nxjerrë në ballë në emër të Islamit si dhe retorika e tyre, kanë filluar ta shtyjnë shoqërinë në krahët e laicizmit.

ISIS-i dhe islamofobia

Ibrahim Kallën*, Ankara

1 javė mė parė

Industria e islamofobisë e shpërfill në mënyrë të volitshme përsëri faktin se ISIS-i ka vrarë më shumë muslimanë se jomuslimanë, ka shkatërruar qytete në vendet muslimane më tepër se ç’ka sulmuar objektiva perëndimore, dhe ka krijuar një klimë frike dhe diskriminimi kundër muslimanëve të zakonshëm anekënd botës.

Islami formal dhe katolicizmi informal i Dom L. Gjergjit

Shkroi: H. Omari

1 javė mė parė

Krishtërimi në Dardaninë historike, Kosovën aktuale, erdhi në kohën e apostujve, me Shën Palin", me një gënjeshtër të rëndomtë që nuk ka as më të voglën bazë historike apo biblike për t'iu shitur besimtarëve si e vërtetë.

Zhvillimi i ‘militantizmit’ nė historinė islame -Skicė-

Nexhat Ibrahimi

1 javė mė parė

Kjo ideologji xhihadiste-vehabiste-selefiste është e pranishme në shumë vende të botës dhe lufta kundër tyre nuk duhet të bazohet në aeroplan bombardues stealth apo në fluturake pa pilot por në mësimin, arsimimin dhe informimin aktiv të popullatës e sidomos rinisë.

VANZEMALJCI U KUR'ANU ? DA LI IH KUR'AN NEGIRA ILI POTVRĐUJE?

1 javė mė parė

7-mog Augusta 1996,NASA (1) naučnici su dali izjavu za javnost koja je zauzela naslovne strane u medijima širom svijeta. Naime u meteoritu sa Marsa, oni su otkrili tragove mikroskopske životne forme koja je postojala na Marsu prije tri biliona godina. (2) Iako su druge istrage kasnije dovele u pitanje taj prvi zaključak, (3) brojna nedavna otkrića, naprimjer, otkriće Galileo letjelice, (4) u Februaru 1997, o mogućem crvenom moru ispod ledene kore na Jupiterovm mjesecu, Europa, (5) itekako nude nade da ćemo uskoro moći pronaći odgovor na jedno od najstarijih i najinteresantnijih pitanja kojim se čovječanstvo bavilo-"Imal li koga tamo, ili smo mi sami u ovom univerzumu?"

SERBIA E ANDRIQIT DHE SHQIPĖRIA VERIATLANTIKE

Milazim KRASNIQI

1 javė mė parė

Deri sa serbët të kthjellohen e ta kuptojnë pozitën se ku kanë rënë, edhe ne shqiptarët duhet të kthjellohemi dhe ta kuptojmë pozitën ku jemi ngritur. Dhe ta dimë se kush na ka mbajtur e po na mban mbi shpatulla në këtë ngritje tonën, që të bëhemi partnerë edhe më të besueshëm për epokën që po vjen, kur mund të ketë edhe trubulenca e edhe ndonjë përpjekje për rikthim hakmarrës të “ariut rus” në territoret ballkanike që tradicionalisht i ka konsideruar si sferë të ndikimit të vet.

Mbi Ekstremizmin

Ibrahim Kalin

1 javė mė parė

ISIS-i dhe zëdhënësit e tij mund të citojnë ajete nga Kur’ani, mund të thërrasin “Allahu ekber” (Zoti është më i Madhi), por kjo nuk i bën aktet e tyre fetare apo të shenjta.

Koncepti i globalizimit dhe sferat e tij

Autor: Dr. Halef Muhammed el-Xherrad**

2 javė mė parė

globalizimi është një proces kompleks dhe gjithëpërfshirës i cili në vete ngërthen një grup të gërshetuar elementesh të ndryshme ekonomike, politike, sociale, ushtarake, intelektuale dhe kulturore, të cilat veprojnë e ndikojnë në realizimin e globalizimit në një mënyrë thuajse të përnjëhershme.

AKAIDI I IMAM ES-SENUSIUT - Umm el-Berahin

Imam Ebu Abdullah es-Senusij (830-895H).

2 javė mė parė

Përktheu: Fatih Ibrahimi

“GAZANAME”-JA E AHMEDIT MBI BETEJĖN E KOSOVĖS

Halil Inalxhik

2 javė mė parė

Ky artikull është botuar në revistën “Hikmet”, nr. 5, Praneverë, Prishtinë 2014, organ i “Institutit për shkencat humane – Ibni Sina”.

Muslimani, midis dunjasė dhe Ahiretit

Hfz. Mehas Alija

2 javė mė parė

(Hutbeja e Xhumasë, mbajtur në xhaminë El-Hidaje në St. Gallen të Zvicrës, më 07.11.2014 nga imami i xhamisë, Hfz. Mehas Alija)

Medresetė nė trojet shqiptare gjatė sundimit osman

EDMOND SHARKA

2 javė mė parė

“Sikur dituria të mos kishte meritë tjetër, përveç faktit që i bën injorantët që të ndjejnë frikë dhe respekt ndaj teje dhe i bën dijetarët të të duan dhe nderojnë, kjo do të ishte arsyeja më se e mjaftueshme për kërkimin e saj, pa përmendur këtu gjithë të mirat e tjera të saj në këtë jetë dhe në tjetrën.”[1] “Perandoria Osmane na ka lënë të prapambetur, e jo vetëm kaq por nuk ka patur shkolla për të arsimuar masën e popullsisë qoftë me minimumin e arsimit”, kjo ishte fjala e parë e thënë dhe e shkruar pothuajse në çdo tekst të historisë dhe çdo lënde tjetër përgjatë gjysmë shekulli nga 1944-1990, por që po vazhdon akoma edhe sot të jetojë në mendjet e zemrat e njerëzve për arsye se realisht nuk është punuar mjaftueshëm për të vërtetuar të kundërtën, por dhe se nuk është aq e lehtë të heqësh nga njerëzit një bindje të dëgjuar për vite e vite me radhë.

PĖRDORIMI I EMRAVE MYSLIMANĖ NĖ SHQIPĖRI: KRAHASIM NĖ TRE PERIUDHA HISTORIKE

Ilir AKSHIJA, M.D., M.Sc.

3 javė mė parė

Të dhënat tregojnë qartë zëvendësimin në kohë të emrave tradicionalë myslimanë me emra që qartësisht mbajnë gjurmët e periudhës historike që i përkasin.

A lehojet puna nė banka?

Jusuf El-Kardavi

3 javė mė parė

Pyetja:

Kam kryer Fakultetin e Tregtisë dhe jam përpjekur në kërkim të furnizimit për jetesë, por nuk kam gjetur punë tjetër përpos punëve në ndonjë bankë, mirëpo duke e ditur se disa punë nëpër banka merren edhe me kamatë, gjithashtu duke e ditur se feja e mallkon shkruesin e kamatës; atëherë, a ta pranoj këtë punë apo ta refuzoj, duke ditur se ai është burim i (jetës) furnizimit tim?


Kerko:

 
Ju rekomandojmë :
 
Akaid dhe Fikh Islam:
 
Të përhershme:
 
Prezantime (Powerpoint)
 
Ilahi:
Video:

Mirush Kabashi reciton njė vjershė nga Fatmir Muja, kushtuar pejgamberit Muhammed a.s.

Si i masakroi Gjergj Kastrioti Skenderbeu te gjithe shqiptaret muslimane ?

Mirush Kabashi reciton njė vjershė nga Fatmir Muja, kushtuar pejgamberit Muhammed a.s.

Hutbe e mbajtur me 22.01.2010, nga Hoxha Husamedin ef. Abazi ne Xhaminė: "Hasan Beg - Kater Llullat" ne Prishtinė, Tema: "Ekstremizmi Vehabit", Pjesa e dytė

Si i masakroi Gjergj Kastrioti Skenderbeu te gjithe shqiptaret muslimane ?

» Zeri Islam.com nuk qëndron domosdoshmërisht pas çdo teksti të autorëve «
Copyright © Zeri Islam 2005-2009
http://www.ilva-ks.com/ Free counter and web stats