Ne Roterdam u hap xhamia me e madhe ne Evrope

Ne Roterdam te Holandes u hap xhamia me e madhe ne Evropen perendimore, me dy minare nga 50 m., e cila ze rreth 3000 besimtare. Shiritin e preu guvernatori i qytetit Ahmed Abu Taleb.

Ndertimi i xhamise ka filluar me 2003. Zgjatja e ndertimit mbi 7 vjet ka qene si pasoje e kundershtimit te partive ksenofobike te vendit. Kati i pare i xhamise, me rreth 2000 m2 dhe e ka kuben e larte rreth 25 m, i rezervohet salles kryesore per namaz. Femrat mund ta falin namazin ne katin e dyte dhe kane qasje direkte me pamje dhe ton imamin e xhamise.

Ne perdhese dhe ne katin e trete gjendet qendra shkollore dhe libraria.
Xhamine kryesisht e ka finansuar Fondacioni  i El-Maktum shejh Mohammed bin Rashid El-Maktum, ministri f i financave te Emirateve te Bashkuara Arabe. 
Holanda ka mbi 16 milione banore, kurse rreth 20% jane muslimane nga Maroku, Indonezia, Turqia dhe vendet ballkanike.

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme