Tensionohet situate fetare në Shqipëri

Meidani perdori te njejten metode qe perdori papa duke deklaruar se keto shifra jane te deklaruara nga universiteti i Oksfordit duke u perpjekur te laj duart nga ky deklarim qe e penalizon rende figuren e tij ne syte e besimtarve muslimane ne Shqiperi.Shifrat qe u dhen ne kumtesen e Meidanit ishin publikuar per here te pare nga Encillopodoa Boterore Kristiane dhe kjo loje me shifra te kujton perpjekjet e panderprera qe behen mrenda vendit dhe pertej kufijve shqiptare qe se paku me shifra te zvoglojne numurin e muslimaneve ne hapsirat e Shqiperise londineze, per te krijuar idene se muslimanet kane tendence te zbresin nga kreu i tabeles dhe te tjere po ngjiten ne maje te saj. Duke u fshehur pas nje perdeje, e cila per fatin e keq te atyre eshte e tejdukshme dhe i nxerr ato te zbuluar duke mos u mbrojtur as nga emery i madh i NATOS e cila sipas tyre mbeshteste kete simoizium, Per te rritur saktesine dhe rendesine e ketij informacioni mediat then se te dhenat e ENCIKLOPEDISE Kristiane Boterore jane serjoze dhe se Meidani eshte nje akademik i njohur. Por duke harruar te prezantohet tashme si nje opozitar tashme publik i muslimaneve shqiptare. Mediat dhane informacion se kishte 80% te ftoar nga jashte dhe per ekuiliber ishin ftuar disa teologe muslimane te cilet u lakuan sipersona me aftesi te spikatura teologjike hjohes te dialogut nderfetar, portrete qe vetem miku mund te ia beje mikut.Mbetet pak enigme perse emrat e tyre mbeten ne hije dhe nuk iu bene te njohur publikut. Dhe ajo qe ka rendesi te theksohet eshte se ne nuk na u dha mundesia te njohim reagimin e tyre ndaj atyre shifrave poshteruese dhe qe per mendimin tone zgjidhja me e mire do te ishte braktisja e salles ne shenje protese ndaj ketij provokimi te rrezikshem.Por ajo qe na beri te dyshojme ne seriozitetin dhe qellimin e ketij sipoziumi ishte se drejtor i kesaj qendre ishte gazetari Mentor Nazarko, nje figure e njohur ne mediat shqiptare per qendrimin e ashper dhe denigrues ndaj fese islame. Ne mje debat televiziv ve Top Chenell e patem quajtur Nazarkoja i vogel qe sherrin e ben te madh. Duket se kishim te drejte ta quanim keshtu sepse nuk ka sherr me te madh se sa te tensionosh situaten fetare ne Shqiperi perms organizimeve te simpoziumeve te tilla .Publikimi i shifrave te tilla provokuse e tensionojne edhe me teper situaten fetare ne Shqiperi, sepse mijra muslimane e pane vehten te perjashtuar nga feja e ture sepse keshtu do Mejdani dhe Mejdane te tjere qe fshihen pas tij. Qellimi i atyre qe organizuan simpoziumin dhe i atyre qe folen aty eshte qe te penalizojne fene islame si relighon me velera te kufizuara duke i detyruar besimtaret muslimane ta braktisin ate dhe t’u bashkangjiten feve te tjera qe jane solide dhe te kompletuara aq sa ato, jo vetem qe nuk kane firo per edhe po lulezoje perms shtimit te tyre me muslimane qe jane te zhgrnjyer nga feja e tyre. Fe e cila po vazhdoi te firoje me kete ritem ajo do te mbetet nje relike ne kujtesen e shqiptarve. Por keto tullombace i hedh ne ere e verteta qe eshte kokforte ne paraqitjen e nje realiteti krej tjeter duke u kujtuar ketyre zoterinjve qe lexojne leksione te rrekshme dhe padronve te tyre se kjo mund te ndodhe vetem po te sjellin kontighente te krishtera nga jashte dhe te zhendosin muslimane nga shqipria ne hapsira jo shqiptare. Me shume te drejte reagoi forumi Musliman shqiptar qe deklaroi se statistika te tilla ncisin tensionimin e mardhanjeve fetare, sepse keto te dhena jane marre nga qendra fondamentaliste kristiane. E nje rendesie te vecante ishte deklarata e KMSH qe iquajti keto shifra provokuese per ndjenjat e muslimaneve shqiptare dhe pa baze reale dhe cenojne tolerancen nderfetare ne Shqiperi. Pas kesaj deklarate te KMSH ato qe organizuan simpoziumin pretenduan se deklarata eshte bere duke anashkaluar kryetarin e KMSH dhe se jane disa te rinj ne KMSH qe bejne deklarata te tilla. E verteta eshte se qendra te tilla qe po shtohen pa pushim ne Shqiperi dhe qe nuk oushojne duke penalizuar muslimanet shqiptare dhe fene e tyre, ku me doreza dhe ku ballperballe, jane kercenare qe zbatojne urdherat e misionarve qe jane nje kategori me lar se keto hiena te rrezikshme qe nuk ngurrujne te vendosin minane themelet e bashkejeteses fetare ne Shqiperi te cilat me telekomande mund te shperthehen nga distanca qe tashme jane te lexueshme sepse jane dhen prova per shperthime te tilla. Ne deshrojme qe keto veprime duhet te denohen edhe nga segmente te politikes dhe te vete shtetit shqiptar sepse heshtja e tyre te ben te dyshosh ne paanesine e tyre dhe ajo qe eshte edhe me shqetesuese edhe ne pjesen qe ato kane ne kete tymnaje qe po u krijon terren atyre per te cilet me rendesi ka nje premtim i sheqerisur se fati i kombit dhe i atdheut te tyre.
RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme