Menu:
 
Navigatori i Kur'anit:
 
 
Kontakti
Name:

Email Adresa:

Mesazhi juaj:


Captcha
Shkruaj kodin:
Index -> Fetva ->

FETVA - Fillimi i agjerimi te ramazanit


PROF.DR. ALI XHUMA – MUFTI NË EGJIPT

PYETJE:
A LEJOHET ME FILLU AGJËRIMIN E RAMAZANIT DUKE U INFORMUAR NGA NDONJË SHTET TJETËR?

Share:  Del.icio.us  Digg  Facebook  Newsvine  Reddit  TechnoratiPërgjigje:

NUK PRANOHET AS FILLIMI I AGJËRMIT E AS PËRFUNDIMI I TIJ NËSE BIE NË KUNDËRSHTIM ME VENDIMIN E INSTUTUCIONIT KOMPETENT VENDOR (MUFTININË) QË KA PËRCAKTUAR FILLIMITN DHE PËRFUNDIMIN E AGJËRIMIT TË RAMAZANIT, PËR ARSYE SE KY KUNDËRSHTIM NDESHET ME UNITETIN E MUSLIMANËVE NË ATË VEND, DHE MBJELL, E SHKAKTON NDASI DHE PËRQARJE. INSTITUCIONI ISLAM KOMPETENT (MUFTINIA) E PARASHEH KËTË QËSHTJE DHE MENJANON DILEMAT NË MESIN E BESIMTARËVE.

NËSE MUFTINIA E NJË SHTETI KA DALË ME NJË KOMUNIKATË PËR PËRCAKTIMIN E FILLIMIT DHE PËRFUNDIMIT TË AGJËRIMIT, ATËHERË MUSLIMANËT E ATI VENDI OBLIGOHEN ME PËRFILLË ATË VENDIM DHE NUK LEJOHET SHKELJA E ATI VENDIMI. PROFETI A.S. NA KA POROSITUR ME FJALËT “Soumukum joumun tesumun we fitrukum joumun tuftirun” AGJËRIMI JUAJ ËSHTË ATË DITË QË E AGJËRONI DHE PËRFUNDIMI ( i agjërimit-ngrënia ) JUAJ ËSHTË ATË DITË QË E PËRFUNDONI”.

Përktheu nga arabishtja: Ibrahim Beqiri
E Shtunė, 22 Gusht 2009; 01:11


Kerko:

 
Ju rekomandojmë :
 
Akaid dhe Fikh Islam:
 
Të përhershme:
 
Prezantime (Powerpoint)
 
Ilahi:
» Zeriislam.com nuk qëndron domosdoshmërisht pas çdo teksti të autorëve «
Copyright © ZeriIslam 2005-2009
Free counter and web stats