EDUKIMI I TE RINJVE

Falënderimi i takon Allahut. Atë e falënderojmë dhe prej Tij falje dhe ndihmë kërkojmë. Kërkojmë mbrojtje nga All-llahu prej të këqijave të vetvetes dhe të veprave tona. Kë e udhëzon Allahu, s'ka kush e lajthit dhe kë e largon nga rruga e vërtetë, s'ka kush e udhëzon. Dëshmoj se s'ka Zot tjetër përveç Allahut, i Cili është Një dhe dëshmoj se Muhammedi është rob dhe i dërguar i Tij.

Vazhdo leximin!

E Hënë, 17 Gusht 2009, 11:21Shkruan: Feim DRAGUSHA

ISLAMI BRENDA STRUKTURËS SË RINISË

Brenda strukturës së rinisë gjallëron pjesa më e madhe e ateistëve, e edukuar në komunizëm me frymën e eleminimit të besimit (fesë) ku, përkundrazi, përqendrohen atributet themelore të edukimit moral dhe shpirtëror të individit dhe shoqërisë.

Vazhdo leximin!

E Hënë, 17 Gusht 2009, 11:19Shkruan: Dr.Musa GASHI

Porositë dhe Këshillat e Hasan el Basriut

Bėmirėsit njihen, sipas sinqeritetit nė tė folur, ruajtjes sė amaneteve, kryerjes sė detyrave duke mos qenė kryelartė, nė vizitė tė tė afėrmėve, mėshirės ndaj atyre qė janė tė dobėt, sjelljes dhe edukatės sė mirė, zemėrmirėsisė sė mjaftueshme dhe pėrhapjes sė diturisė.
Bėhu i kėnaqur me atė qė tė ka dhėnė Allahu dhe do tė bėhesh i pasur!

Vazhdo leximin!

E Hënë, 17 Gusht 2009, 11:18

Rrugët e edukimit Islam

Parathënie

Vazhdo leximin!

E Hënë, 17 Gusht 2009, 11:10Shkruan: Nexhat Ibrahimi

SI TU FLASIM FËMIJËVE TANË PËR ALL-LLAHUN XH. SH.

A. Vlera e fëmijëve në Islam


Muhammedi a.s. si një pejgamber që fillimisht është dërguar në një shoqëri ku vajzat e vogla varroseshin për së gjalli, urdhëronte trajtimin e barabartë të fëmijëve dhe shfaqjen e dashurisë së njëjtë, si ndaj djemve ashtu edhe ndaj vajzave.
Njeriu vetë në Islam quhet si “ahsen-i takvim” (qenie e krijuar në formën më të bukur), po i tillë do të konsiderohet, normalisht edhe fëmija apo i vogli i njeriut. Andaj edhe për fëmijët flitet si në Kur’an ashtu edhe në Sunnet. Kurse Omeri r.a., ishte ai që në cilësi të kryetarit të shtetit islam (halif), fëmijëve deri në moshën madhore u kishte lidhur nga një pagë prej 100 dirhemësh.

Vazhdo leximin!

E Hënë, 17 Gusht 2009, 11:07Shkruan: Mr. Rejhan Neziri

Kur’ani, libri për të gjitha grupmoshat

Pjesa e parë


“Allahu është që ju krijon të dobët dhe pastaj, pas kësaj dobësie, u jep fuqi, e pas fuqisë dobësi dhe thinja (pleqëri). Ai krijon ç’të dojë. Ai di çdo gjë dhe mundet gjithçka.” (Er-Rum, 54)

Vazhdo leximin!

E Hënë, 17 Gusht 2009, 11:05Shkruan: Mehas ALIJA

Të falemi dhe lutemi në një mjedis ku të na shohë fëmija

Brenda shtëpisë duhet të ketë edhe vend, edhe kohë të ve­çuar për falje e lutje. Po të ketë mundësi, namazet e pesë kohë­ve të falen në shtëpi ose, ndryshe, të merret fëmija për dore e të çohet në xhami. Kjo e dyta, më shumë në peri­udhat kur nëna nuk mund të falë namaz. Nuk i duhet lënë shteg mundësisë që fëmija, duke parë nënën që s'falet, të mësohet, dashje pa dash­je, me idenë se mund të bëhet edhe pa namaz, edhe pa lutje.

Vazhdo leximin!

E Hënë, 17 Gusht 2009, 10:48Shkruan: Fethullah Gülen

LIGËSIRA NËPËR INTERNET

Kam nisur të bie dhe unë në dashuri me internetin. Përmes tij tani unë kam shumë miq në gjithë globin, ku i ka shpërndarë fati bijtë e shqipes që e ka zemrën të këputur për ta.

Vazhdo leximin!

E Hënë, 17 Gusht 2009, 10:47Shkruan: RIZA LAHI

Droga tek të rinjtë, dhe profilaksia ndaj saj

Konteksti i përgjithshëm ekonomik, politik, shoqëror, kulturor dhe edukativ i Kosovës, favorizoi edhe shfaqjen dhe përhapjen e shumë dukurive me karakter negativ për shëndetin, e moralin mendor tek të rinjtë. Kështu për një kohë të shkurtër, edhe në Kosovë, kohë më parë ke mundur të shohësh pankarta të mëdha nëpër rrugët e gjitha qyteteve me foto ku shkruan rreth kësaj dukurie të re. Një gjë e tillë për ndonjë vend tjetër mund të mos tërheq vëmendjen askujt, mirëpo për rrethanat tona në Kosovë ishte një goditje e llojit të vet.

Vazhdo leximin!

E Hënë, 17 Gusht 2009, 10:46Shkruan: Emine A. VEZAJ

Paturpësia e Ymetit mysliman

Thuajse në çdo pamflet apo broshurë daveti - në ç'do libër të botuar vitet e fundit- në ç'do fjalim që u është mbajtur jomyslimanëve për Islamin- thuhet se numri i myslimanëve në shkallë botërore e ka kaluar shifrën 1 miliard dhe se myslimanët amerikanë janë (apo do të jenë së shpejti) grupi i dytë më i madh fetar në Amerikë. Ne gjithashtu jemi krenarë se vendet myslimane kanë nën kontroll përqindjen më të madhe të thesarit më të çmuar (naftës), se kanë ushtri të mëdha dhe depo me armë të sofistikuara. Gjithashtu jemi krenarë se 67 nga 166 vende të Kombeve të Bashkuara, janë vende myslimane

Vazhdo leximin!

E Hënë, 17 Gusht 2009, 10:42Shkruan: Sheila Musaji

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme