GRATË NË NJË SHOQËRI KUR’ANORE

Tema e këtij punimi u zgjodh, prej bindjes, se njerëzimi është duke vuajtur sot, prej një numri serioz problemesh sociale, lidhur me gratë dhe marrëdhëniet e ndërsjella të dy gjinive në shoqëri. Megjithëse, këto probleme, mund të jenë më tepër të theksuara, më tepër shqetësuese, më tepër ligështuese, për disa prej nesh, se sa për të tjerët, ekziston, ndoshta një numër i vogël rajonesh të botës bashkëkohore, qytetarët e të cilëve, nuk i ndiejnë, në të njëjtën mënyrë, pasojat e këtyre problemeve.

Vazhdo leximin!

E Hënë, 17 Gusht 2009, 07:39Shkruan: LUIZ LAMIA EL-FARUKU

Mjetet kontraceptive gënjeshtër e madhe e shekullit XX

“Mos i mbytni fëmijët tuaj nga frika prej varfërisë. Ne i furnizojmë edhe ata edhe juve, mbytja e tyre me të vërtetë është mëkat i madh!” (El-Isra’ (17): 31)”

Vazhdo leximin!

E Hënë, 17 Gusht 2009, 07:37

Tete (8) marsi, emancipim i femrës apo mashtrim i kulluar

Dikush do të thotë, ç’është ky titull, a mund dhe si mund të shtrohet diç e tillë! Dikush do të mendoj se është gabim në hapa edhe i autorit edhe i redaksisë. Jo, lexues i nderuar, nuk është shkruar pa menduar. Një titull i tillë është nga përditshmëria. Si kurorë e kësaj farse është edhe Tetë Marsi, dita e grave, e cila do të vijë shumë shpejtë, dhe ne si gjithherë do të arsyetohemi se ja, si e gjithë bota, me shumicën, apo nuk e kam ditur, nuk ….!

Vazhdo leximin!

E Dielë, 16 Gusht 2009, 20:50Shkruan: Nexhat Ibrahimi

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme