Çudi në Londër, Muhamedi kalon Xhekun

Në vitin 2008 të lindurit me këtë emër, do të jenë më të shumtë në numër. Emri i Profetit u është vënë më shumë fëmijëve në vitin 2006, me një rritje prej 12% krahasuar me një vit më parë.

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 19 Gusht 2009, 10:28

40 për qind e grekëve: Të çlirohet 'Vorio Epiri'

Rezultatet tregojnë se mjaft grekë mendojnë që Stambolli, Anatolia Perëndimore, Deti i Zi, Maqedonia e Jugut dhe Shqipëria e Jugut janë pjesë të pushtuara të atdheut, që duhet të çlirohen. Anketuesit thonë se kanë pyetur 2 mijë persona, ndër të cilët 59 për qind mendojnë se rajone që sot i përkasin Turqisë dhe Qipros Turke janë pjesë të pushtuar të atdheut. 40 për qind e grekëve e pretendojnë këtë edhe për Shqipërinë e Jugut dhe 21 për qind për rajone të Republikës ish-Jugosllave të Maqedonisë.Një shekull pas luftërave të fundit Ballkanike dhe pasi Venizellosi dështoi të vinte kufijtë e Greqisë atje ku donte ai, në vendin fqinj, anëtar i BE-së, janë ende në shumicë ata që luftojnë për "Megal- Idenë" dhe tokat e humbura. 40 për qind e grekëve pretendojnë se Shqipëria mban të pushtuar një pjesë të territorit të saj, i cili duhet të çlirohet. Lajmi është bëri i njohur dje nga disa agjenci lajmesh, përfshirë të përditshmen "Ekathimerini", që citojnë KPEE (kpee.gr), një agjenci për hulumtimin e mendimit politik, e cila ka bërë në fund të marsit një sondazh mbi mënyrën se si e shohin fqinjët tanë vendin e tyre të vitit 2020.

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 19 Gusht 2009, 10:26Shkruan: Gazeta Shekulli

Rritje e popullatës myslimane në rusi

Shkalla e ulët e natalitetit dhe rritja e emigrimit nga ish republikat sovjetike shkaktuan rritje të madhe të bashkësisë myslimane në Rusi. Në të njëjtën kohë popullata ruse ka rënë në krizë. Jeta e shkurtë dhe numri shumë i vogël i lindjeve në mesin e rusëve etnik shkaktuan zvogëlimin e numrit të banorëve për 700.000 në vit.

Vazhdo leximin!

E Martë, 18 Gusht 2009, 13:34

Pasqyra tabelare e numrit të muslimanëve në botë[1]

Pasqyra tabelare e numrit të muslimanëve në botë

Vazhdo leximin!

E Martë, 18 Gusht 2009, 11:57Shkruan: Përgatiti: Nexhat Ibrahimi

Pasqyra e shteteve anëtare dhe vëzhguese në Organizatën e Konferencës Islamike[1]

Shtetet anëtare:

Vazhdo leximin!

E Martë, 18 Gusht 2009, 11:42Shkruan: Nexhat Ibrahimi

DHJETË GJËRAT QË ME SË SHUMTI DËMTOJNË TRURIN

1- Mosngrënia e mëngjesit – Njerëzit te cilët nuk hanë mëngjes do të kenë sasi të pakt te sheqerit ne gjak dhe si rezultat i kësaj, truri nuk do te ketë rezerva te mjaftueshme ushqyese, prandaj shkakton degjenerimin e trurit.
2- Ngrënia pa masë - ky ves shkakton forcimin e arterieve trunore, e cila të shpie deri në zvogëlimin e fuqisë mentale.

Vazhdo leximin!

E Martë, 18 Gusht 2009, 11:38

Mrekullia e Kur’anit

Pas një studimi të gjatë dhe të thelluar që i ka bërë Kur’anit, dijetari i shquar dr. Tarik Al-Suvaidan ka nxjerrë të dhëna lidhur me përmbajtjen në Kur’an të disa parametrave, që dëshmojnë ekuilibrat në disa fusha të Universit. Kështu koncepti “bota” përmendet në Kur’an 115 herë, aq sa përmendet edhe “jeta përtej varrit (ahireti),” pra 115 herë. Pra këtu, Zoti e ka obliguar njeriun që të vlerësojë në mënyrë të barabartë si boten materiale në këtë jetë, ashtu edhe atë shpirtërore në jeten tjetër. Këtë barasvlerë e kanë edhe koncepti “jeta” (145 herë) me konceptin “vdekja” (145 herë).

Vazhdo leximin!

E Martë, 18 Gusht 2009, 11:36

Fara e zezë (Nigella Sativa), ilaçi i çdo sëmundjeje

Profeti Muhamed (a.s.) gjithmonë i ka këshilluar muslimanët të kujdesen për shëndetin e tyre dhe, si një doktor i vërtetë i ka dhënë zgjidhje sëmundjeve të ndryshme. Në një hadith Profeti (a.s.) ka thënë: “Në këtë farën e zezë gjendet shërimi i çdo shqetësimi, përveç vdekjes”

Kjo është një recetë e qartë që muslimanëve i është ofruar që në shekullin e 7-të, por fatkeqësisht si shumë receta të tjera edhe kjo pothuajse është lënë e pa shfrytëzuar. Shekujt e fundit në botën islame, përparimet në lëmin e shkencës kane ecur me hapin e një “çalamani” dhe detyrimisht, si shumë hadithe të tjerë, edhe ky thesar ka mbetur jashtë vëmendjes së shkencëtarëve derisa i ra në dorë doktorit gjerman, Maren Franz.

Vazhdo leximin!

E Martë, 18 Gusht 2009, 11:22Shkruan: Bledar Hodo

BENEFICIONET SHËNDETËSORE NE TË THËNIT “AL-HAMDULILAH”

Në Kur’an dhe Hadith ka shumë shembuj të virtyteve të një qëndrimi mental pozitiv, dhe këmbënguljes e optimizmit në ballafaqim me fatkeqësitë. Megjithatë, a e keni ditur se durimi dhe qëndrimi pozitiv në jetë janë dy nga mjetet më të mëdha shëruese që dikush mund t’i përdor?

Kur’ani (2: 155) thotë: “...ti jepu myzhde durimtarëve të cilët, kur i godet ndonjë e pakëndshme thonë: ‘Ne jemi të Allahut dhe ne vetëm tek Ai kthehemi’. Të tillët pranojnë bekimet dhe mëshirën e Zotit të tyre dhe të tillët janë ata të udhëzuarit në rrugën e drejtë”. Sipas zbulimeve të shkencës moderne, na paraqitet se kjo mëshirë shpesh mund të vjen në formë të një shëndeti të përmirësuar.

Vazhdo leximin!

E Martë, 18 Gusht 2009, 11:20

Matematika moderne në xhamitë e lashta

Gjeometrinë kuazikristale arkitektët e vjetër islamë e kishin vendosur intuitivisht dhe me urtësi në ndërtimet e tyre. Pllakat i kishin renditur sipas formulave, të cilat teoricienët perëndimorë i kishin zbuluar tek para do kohe.

Vazhdo leximin!

E Martë, 18 Gusht 2009, 11:19

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme