MULLA FEJZA ERUDIT I MËSIMEVE ISLAME

Njerëzit vdesin, por kontributi i tyre jo. Hoxha i nderuar Fejzulla Salihu, i njohur tek populli i Luginës së Preshevës si “Mulla Fejza”, pas më shumë se nëntë dekadave, ndërroi jetë dhe u shpërngul në botën e amshuar.

Vazhdo leximin!

E Premte, 3 Shtator 2010, 07:04Shkruan: Nexhmedin Ademi

من أعلام المفكرين البارزين في كوسوفا - الشيخ نجات إبراهيم – Nexhat I

ثم سافر إلى القاهرة عاصمة جمهورية مصر العربية – لاستكمال دراسته،فالتحق بـ كلية اللغة العربية جامعة الأزهر ) ولكن نظراً لظروفه الصحية فقد عاد إلى كوسوفا بعد مضى ستة أشهر أمضاها في مصر.
وعندما عاد إلى كوسوفا التحق بـ " كلية الدراسات الإسلامية- Sarajeva ) وكان ذلك في عام 1980م ثم تخرج في هذه الكلية عام 1984م،وبعد قضاء أربعة سنوات هى مدة الدراسة بالكلية.

Vazhdo leximin!

E Martë, 1 Qërshor 2010, 14:00Shkruan: الدكتور بك

ABDURRAHMAN ARNAUT-LLAPASHTICA

Portret për hoxhën, luftëtarin dhe atdhetarin ABDURRAHMAN ARNAUT-LLAPASHTICA

ABDURRAHMAN ARNAUT-LLAPASHTICA: “NUK LUFTOVA PËR ARAB, PO PËR MESXHIDI AKSANË”

Vazhdo leximin!

E Martë, 23 Mars 2010, 16:30Shkruan: Agim B. Gashi

Haxhi Hfz. SABRI ef. KOÇI

Kujtim
Pesë vjet pa njeriun – simbol i sakrificës, qëndresë e guximit

Haxhi Hfz. SABRI ef. KOÇI
(1921-2004)

Vazhdo leximin!

E Martë, 1 Dhjetor 2009, 14:01Shkruan: Ramadan Shkodra

Ligjëratë historike në Kosovë që u bën thirrje muslimanëve për bashkim

Ligjëratë historike në Kosovë që u bën thirrje muslimanëve për bashkim - Sultan Reshatit (Mehmetit të V-të

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 19 Gusht 2009, 10:37Shkruan: Dokument historik

Hafiz Bakalli, figurë e shquar patriotike dhe teolog i nderuar musliman i trojeve shqiptare

Këshilli bashkiak i jep titullin “Qytetar nderi” (post mortum) personalitetit të njohur fetar, Hafiz Ymer Bakallit.

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 19 Gusht 2009, 09:57

Kujtime të Dr. Jusuf el- Karadavit[1] (Kapitulli 20- vëll. i 3- të )

Delegacioni i Unionit të Studentëve Muslimanë të AmerikësNga ngjarjet e vitt 1975, kujtoj vizitën e delegacionit të Unionit të Studentëve Muslimanë të Amerikës (MSA) në shtetin e Katarit. Delegacioni përbëhej nga tre prej vëllezërve drejtues të këtij Unioni, Dr. Et- Tixhani Ebu Gudejri, me prejardhje sudaneze, Dr. Xhemal Berazenxhi, me prejardhje irakene dhe të tretin që s'e kujtoj.

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 19 Gusht 2009, 09:55

“Jeta e një patrioti që u shua në një bodrum…” (Xhemal Pazari, apo Xhemal Efendiu)

Xhemal Pazari, apo Xhemal Efendiu, siç e thërrisnin të gjithë, ishte një njeri i veçantë. Kishte mençuri të rrallë, ishte orator dhe kishte një kulturë të gjerë.

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 19 Gusht 2009, 09:54Shkruan: Dr. Ibrahim Rr.Gashi

Haki Sharofi

Drejtor i Revistës "Zani i Naltë"

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 19 Gusht 2009, 09:53

VEXHI BUHARAJA

Orientologu me Dimensione të Mëdha

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 19 Gusht 2009, 09:52

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme