Ndërmjet deficitit të moralit dhe suficitit të krimit

Gazetat e ndryshme dhe TV-të, dashtë e pa dashtë, të imponojnë pyetjen: Ku po shkon Kosova, çfarë rruge të mbrapshtë ka kapur dhe çfarë degjenerimi moral po ndjek shoqëria në Kosovë.

Vazhdo leximin!

E Dielë, 16 Gusht 2009, 20:55Shkruan: Nexhat Ibrahimi

KUSH PO I FYEN NDJENJAT FETARE TË SHQIPTARËVE TË BESIMIT ISLAM..?

Se bëhet fjalë për “xhihadin” katolik anti-islam në Kosovë dhe më gjerë, në këtë fakt nuk dyshon më askush. Sepse që kur u rrëzua komunizmi, ose që kur në trevat shqiptare u vendos sistemi pluralist më 1990 e deri më sot, çdo ditë, muaj dhe vit egocentriket katolikë shqiptarë demonstrojnë hapur sjellje dhe veprime anti-islame kudo në hapësirat shqiptare, posaçërisht në Kosovë.

Vazhdo leximin!

E Dielë, 16 Gusht 2009, 20:52Shkruan: Rexhep Elezaj

Motivet e imagjinuara dhe reale të agresionit në Irak

Deri sa analitikët parashikojnë se shpenzimet e luftës në shtigje të gjata do të jenë më të mëdha se disa qindra miliardë dollarë dhe deri sa organizatat joqeveritare të vendosura në Gji paralajmërojnë katastrofë humanitare, ekspertët politikë, akademikët dhe qytetarët mesatarë barabarë verifikojnë paradigmën prolufte të administratës së Bushit.

Vazhdo leximin!

E Dielë, 16 Gusht 2009, 20:51Shkruan: Shqipëroi, N. Ibrahimi

Përse ekzistimi i Al-Kaidas i përgjigjet Perëndimit?

Në vitin 1916, gati para 100 viteve, Xhon Buçan, major në shërbimin sekret ushtarak britanik publikoi tekstin me titull “Manteli i gjelbër”. Në këtë tekst majori flet për kërcënimin që vjen nga bota islame, duke përdorë shprehjet e ndryshme që e paraqesin islamin në fytyrën më pezhorative të mundshme: Islami si fe luftarake, hoxhët me një dorë Kur’anin e me një tjetër shpatën, etj.

Vazhdo leximin!

E Dielë, 16 Gusht 2009, 20:48Shkruan: Nexhat Ibrahimi

KRYQËZATAT PAS TË GJITHAVE

Planet e disa kristianëve që duke ofruar ndihma humanitare ta evangjelizojnë atë paraqesin dilemë për rimëkëmbjen e Irakut

Vazhdo leximin!

E Dielë, 16 Gusht 2009, 20:47Shkruan: Jane Lampman

Fillimi i luftës moderne fetare

Lufta e Goerge W. Bush-it kundër Irakut do të jetë lufta e parë fetare e Amerikës. Është frymëzuar nga ana e grupit fundamentalist kristian dhe e neokonservativistëve hebraikë, koalicion ky flaka e luftës së të cilëve është më e madhe nga ajo e kryqtarëve të dikurshëm.

Vazhdo leximin!

E Dielë, 16 Gusht 2009, 17:12Shkruan: James O. Goldsborough (San Diego Union Tribune)

Edhe invazionet e mëhershme kanë përfunduar turpshëm

Duke lexuar tekstin e autorëve Hugh Pope i Peter Waldman, (botuar në gazetën The Wall Street Journal, të 19 Mars 2003), Edhe invazionet e mëhershme kanë përfunduar jolavdishëm (Mideast Invasions Face Unexpected Perils) njeriu stepet, tmerrohet dhe mediton thellë e më thellë. S’ka si të mendojë ndryshe, pos të lutet para Krijuesit që kriminelëve t’u bëhet halli ashtu si e meritojnë.

Vazhdo leximin!

E Dielë, 16 Gusht 2009, 17:12Shkruan: Përgatiti: Nexhat Ibrahimi

Fundamentalizmi dhe kisha ortodokse serbe

Duke u nisur nga maksima tashmë e njohur se sulmi është mbrojtja më e mirë, Bota Perëndimore katolike sikur edhe ajo lindore pravosllave - ortodokse fundamentalizmin ia atribuojnë fesë islame dhe muslimanëve.[1] Bota islame, inerte dhe në defensivë konstante fetare, morale, politike dhe ekonomike, ende nuk ka arritur që cilësisht dhe vëllimisht t’i përgjigjet këtij provokimi serioz me pasoja fatale.

Vazhdo leximin!

E Dielë, 16 Gusht 2009, 17:12Shkruan: Nexhat Ibrahimi

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme