Të përzgjedhura
Filozofia islame domosdoshmëri apo trashëgimi e padëshirueshme Porositë nga surja Jusuf Muslimanët e zbuluan Amerikën para Kolumbit Vendi dhe roli i shkencës së ilm’ul-kelamit Burimet e shkencës së ilm’ul-kelamit
 

Filozofia islame domosdoshmëri apo trashëgimi e padëshirueshme

Filozofia autentike mund të kontribuojë që bota dhe rrethi të bëhet më human, duke vënë dhe respektuar hierarkinë e vlerave.

Filozofia islame domosdoshmëri apo trashëgimi e padëshirueshme

Porositë nga surja Jusuf

Nga vepra: Nexhat Ibrahimi, Universi i Jusufit a.s., Logos-A, Shkup.

Porositë nga surja Jusuf

Muslimanët e zbuluan Amerikën para Kolumbit

Si arritën muslimanët në Amerikë para Kristofer Kol¬umbit? Përse u hesht me shekuj ky fakt para le-xu¬e¬sit? Pastaj, ku janë këta muslimanë sot?

Muslimanët e zbuluan Amerikën para Kolumbit

Vendi dhe roli i shkencës së ilm’ul-kelamit

Dijetari bashkëkohor Tarik Ramadan mendon se akaidi është shkencë elite, në frymën dhe suazat e së cilës do ta shtrijnë aktivitetin edhe shkencat tjera.

Vendi dhe roli i shkencës së ilm’ul-kelamit

Burimet e shkencës së ilm’ul-kelamit

Shkenca e ilm’ul-kelamit është dituri origjinale islame, e cila doli si rezultat i zhvillimit të diskutimeve që kishin të bënin me Kur’anin, se a është Fjal

Burimet e shkencës së ilm’ul-kelamit
   
Artikujt e fundit:

Mbulesa dhe Liria

16 Gusht, 2009

Kjo nuk është hera e parë, e sigurisht as e fundit, të flitet për mbulesën islame e tema të huqet. I nxitur nga kjo do të flas për këtë ç&

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime Aktuale

SKËNDERBE POLITIK NË KALLDRËMIN OSMAN

16 Gusht, 2009

Ardhja e Skënderbeut në Shkup, merre si ta marrësh, paraqet një moment të veçantë të historisë së shqiptarëve në Shkup. Me të dë

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime Aktuale

B r u n e j e t

16 Gusht, 2009

Hyrje Shteti Brunej “Shtëpia e paqës” (Negara Brunei Daru’s-selam) është sulltanat i vendosur në bregun veriperënduimor i ujdhesës Borneo. Në vitin 19

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

Implikimet e procesit global të sekularizmit

16 Gusht, 2009

Duhet të jemi të vetëdijshëm për faktin se sekularizmi nuk është i kufizuar vetëm mbi botën e Perëndimit dhe së këndejmi duhet të dim&e

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

Muslimanët para përbindëshit të skillës dhe haribdes & Fundamentalizmi masono-kryqtar mbi kokë të muslimanëve

16 Gusht, 2009

Hyrje: Lëvizjet dhe ndryshimet e vazhdueshme në botë, sidomos pas Luftës së Dytë Botërore, shpiejnë para faktit se pësimi i vazhdueshëm i vendeve d

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime Aktuale

Pse nuk duhet ta hamë mishin haram (derrin) dhe prodhimet e tij? - Kultura e ushqimit te muslimanët shqiptarë-

16 Gusht, 2009

Muhammedi a. s. thotë: “Kush ushqehet 40 ditë me ushqim hallall, All-llahu e ndriçon zemrën e tij me dritë dhe e bën atë burim të urtësisë si n

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime Aktuale

Suzi Zerrini – vlerë e nëpërkëmbur (1455- 1524) Kush është Suziu?

16 Gusht, 2009

Në periudhën e ndërrimit të kulturës dhe qytetërimit kristian ortodoks me kulturën dhe qytetërimin musliman në Prizren, në gjysmën e dytë t&

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime Aktuale

Roli i sekteve islame në trojet shqiptare

16 Gusht, 2009

Trajtimi i problemit të sekteve në trojet shqiptare, por edhe në rajon shtron domosdo pyetjen se prej kur veprojnë sektet me koloritë islam në këto troje dhe konstat

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime Aktuale

X h a m i a - mësonjtorja e parë dhe më e vjetër -

16 Gusht, 2009

Angazhimi shpirtëror i Arabëve para islamit ishte i kufizuar vetëm në poezi, që atëherë e arriti edhe

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

Ndërmjet deficitit të moralit dhe suficitit të krimit

16 Gusht, 2009

Gazetat e ndryshme dhe TV-të, dashtë e pa dashtë, të imponojnë pyetjen: Ku po shkon Kosova, çfarë rruge të mbrapshtë ka kapur dhe çfarë degje

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime Aktuale

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme