Të përzgjedhura
Filozofia islame domosdoshmëri apo trashëgimi e padëshirueshme Porositë nga surja Jusuf Muslimanët e zbuluan Amerikën para Kolumbit Vendi dhe roli i shkencës së ilm’ul-kelamit Burimet e shkencës së ilm’ul-kelamit
 

Filozofia islame domosdoshmëri apo trashëgimi e padëshirueshme

Filozofia autentike mund të kontribuojë që bota dhe rrethi të bëhet më human, duke vënë dhe respektuar hierarkinë e vlerave.

Filozofia islame domosdoshmëri apo trashëgimi e padëshirueshme

Porositë nga surja Jusuf

Nga vepra: Nexhat Ibrahimi, Universi i Jusufit a.s., Logos-A, Shkup.

Porositë nga surja Jusuf

Muslimanët e zbuluan Amerikën para Kolumbit

Si arritën muslimanët në Amerikë para Kristofer Kol¬umbit? Përse u hesht me shekuj ky fakt para le-xu¬e¬sit? Pastaj, ku janë këta muslimanë sot?

Muslimanët e zbuluan Amerikën para Kolumbit

Vendi dhe roli i shkencës së ilm’ul-kelamit

Dijetari bashkëkohor Tarik Ramadan mendon se akaidi është shkencë elite, në frymën dhe suazat e së cilës do ta shtrijnë aktivitetin edhe shkencat tjera.

Vendi dhe roli i shkencës së ilm’ul-kelamit

Burimet e shkencës së ilm’ul-kelamit

Shkenca e ilm’ul-kelamit është dituri origjinale islame, e cila doli si rezultat i zhvillimit të diskutimeve që kishin të bënin me Kur’anin, se a është Fjal

Burimet e shkencës së ilm’ul-kelamit
   
Artikujt e fundit:

Shqip kah flitet

16 Gusht, 2009

Shqip kah flitet O bir! Nëpër shekuj Kam pritur e përcjellur Shumë pranvera të plagosura: Me kulla të djegura,

Lexo artikullin

Postuar në Poezi Islame

KUSH PO I FYEN NDJENJAT FETARE TË SHQIPTARËVE TË BESIMIT ISLAM..?

16 Gusht, 2009

Se bëhet fjalë për “xhihadin” katolik anti-islam në Kosovë dhe më gjerë, në këtë fakt nuk dyshon më askush. Sepse që kur u rrëzua k

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime Aktuale

Të edukosh e të arsimosh

16 Gusht, 2009

Një parabollë e njohur që e shënojnë librat e lashta fletë se në një debatë në prani të vet halifit janë kontestuar filozofët dhe ulema

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

Motivet e imagjinuara dhe reale të agresionit në Irak

16 Gusht, 2009

Deri sa analitikët parashikojnë se shpenzimet e luftës në shtigje të gjata do të jenë më të mëdha se disa qindra miliardë dollarë dhe deri s

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime Aktuale

Fuqia dhe pafuqia e shkencës në kritikën e religjionit

16 Gusht, 2009

Çfarëdo që ne mendojmë mbi religjionin – qoftë ai “fëmijë i padijes”, “pjesërisht shprehje e mjerimit real, e pjesërisht protestë kundë

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

Tete (8) marsi, emancipim i femrës apo mashtrim i kulluar

16 Gusht, 2009

Dikush do të thotë, ç’është ky titull, a mund dhe si mund të shtrohet diç e tillë! Dikush do të mendoj se është gabim në hapa edhe i a

Lexo artikullin

Postuar në Femra dhe Familja muslimane

Përse ekzistimi i Al-Kaidas i përgjigjet Perëndimit?

16 Gusht, 2009

Në vitin 1916, gati para 100 viteve, Xhon Buçan, major në shërbimin sekret ushtarak britanik publikoi tekstin me titull “Manteli i gjelbër”. Në këtë tekst

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime Aktuale

Përçarja dhe pasojat e saj

16 Gusht, 2009

Perkthim i kapitullit nga: Muharrem Omerdiq, Razdor i njegove posljedice, në veprën: Zhivjeti u Islamu, Stamboll, 1995, fq. 161 - 180. Përktheu: Nexhat S. Ibrahimi.)

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

KRYQËZATAT PAS TË GJITHAVE

16 Gusht, 2009

Planet e disa kristianëve që duke ofruar ndihma humanitare ta evangjelizojnë atë paraqesin dilemë për rimëkëmbjen e Irakut

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime Aktuale

Fillimi i luftës moderne fetare

16 Gusht, 2009

Lufta e Goerge W. Bush-it kundër Irakut do të jetë lufta e parë fetare e Amerikës. Është frymëzuar nga ana e grupit fundamentalist kristian dhe e neokonservativ

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime Aktuale

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme