Të përzgjedhura
Ebu ‘ul-Muin Nesefi (rr. 438-508 / rr. 1046-1115) Abd ‘ul-Gani En-Nabulusi (1050-1143 h./1641-1731) Mulla Fenari, shejh’ul-islami i parë osman (750-834 h. / 1350-1431) Filozofia islame domosdoshmëri apo trashëgimi e padëshirueshme Porositë nga surja Jusuf
 

Ebu ‘ul-Muin Nesefi (rr. 438-508 / rr. 1046-1115)

Njeri nder maturidistet me te medhenje

Ebu ‘ul-Muin Nesefi (rr. 438-508 / rr. 1046-1115)

Abd ‘ul-Gani En-Nabulusi (1050-1143 h./1641-1731)

Kolos i medhhebit hanefi

Abd ‘ul-Gani En-Nabulusi (1050-1143 h./1641-1731)

Mulla Fenari, shejh’ul-islami i parë osman (750-834 h. / 1350-1431)

Shejh’ul-islami i parë osman

Mulla Fenari, shejh’ul-islami i parë osman (750-834 h. / 1350-1431)

Filozofia islame domosdoshmëri apo trashëgimi e padëshirueshme

Filozofia autentike mund të kontribuojë që bota dhe rrethi të bëhet më human, duke vënë dhe respektuar hierarkinë e vlerave.

Filozofia islame domosdoshmëri apo trashëgimi e padëshirueshme

Porositë nga surja Jusuf

Nga vepra: Nexhat Ibrahimi, Universi i Jusufit a.s., Logos-A, Shkup.

Porositë nga surja Jusuf
   
Artikujt e fundit:

Fenë duhet ndier

16 Gusht, 2009

Abatesha e dikurshme kristiane, autorja e shumë librave mbi religjionet boterore, duke e inkuadruar edhe islamin, anglezja Karen Armstrong, në Londër ka biseduar me Umejm Abdul-latif mb

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

Ide për kryqëzatë të re të Perëndimit kundër Lindjes!

16 Gusht, 2009

Në zbërthim të disa tezave në shkrimin: “Feja dhe Kombi”: kjo është intervista e Dr.Zef Mirditës dhënë “Panoramës” Zagrebase. Islamizmi shkatërron shqiptarët në ZËRI, 29 Nëntor

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime Aktuale

Fytyra e fëlliqur e Perëndimit

16 Gusht, 2009

“As jehuditë, e as krishterët kurrë nuk do të jenë të kënaqur me ty deri sa ta pasosh fenë e tyre. Thuaju: “Udhëzimi i All-llahut është udh&e

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

Amerikanët reformojnë islamin

16 Gusht, 2009

Nuk ka dyshim se islami në gjendje tejet të ndezur, thellë është futur në konfliktin e brendshëm dhe të jashtëm lidhur me vlerat, identitetin dhe vendin e

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

Mbulesa dhe Liria

16 Gusht, 2009

Kjo nuk është hera e parë, e sigurisht as e fundit, të flitet për mbulesën islame e tema të huqet. I nxitur nga kjo do të flas për këtë ç&

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime Aktuale

SKËNDERBE POLITIK NË KALLDRËMIN OSMAN

16 Gusht, 2009

Ardhja e Skënderbeut në Shkup, merre si ta marrësh, paraqet një moment të veçantë të historisë së shqiptarëve në Shkup. Me të dë

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime Aktuale

B r u n e j e t

16 Gusht, 2009

Hyrje Shteti Brunej “Shtëpia e paqës” (Negara Brunei Daru’s-selam) është sulltanat i vendosur në bregun veriperënduimor i ujdhesës Borneo. Në vitin 19

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

Implikimet e procesit global të sekularizmit

16 Gusht, 2009

Duhet të jemi të vetëdijshëm për faktin se sekularizmi nuk është i kufizuar vetëm mbi botën e Perëndimit dhe së këndejmi duhet të dim&e

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

Muslimanët para përbindëshit të skillës dhe haribdes & Fundamentalizmi masono-kryqtar mbi kokë të muslimanëve

16 Gusht, 2009

Hyrje: Lëvizjet dhe ndryshimet e vazhdueshme në botë, sidomos pas Luftës së Dytë Botërore, shpiejnë para faktit se pësimi i vazhdueshëm i vendeve d

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime Aktuale

Pse nuk duhet ta hamë mishin haram (derrin) dhe prodhimet e tij? - Kultura e ushqimit te muslimanët shqiptarë-

16 Gusht, 2009

Muhammedi a. s. thotë: “Kush ushqehet 40 ditë me ushqim hallall, All-llahu e ndriçon zemrën e tij me dritë dhe e bën atë burim të urtësisë si n

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime Aktuale

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme