Tė pėrzgjedhura
Muslimanėt e zbuluan amerikėn para kolumbit Vendi dhe roli i shkencės sė ilm’ul-kelamit Burimet e shkencės sė ilm’ul-kelamit Akaidi islam i nesefiut Statusi i ilmul kelamit nė islam
 

Muslimanėt e zbuluan amerikėn para kolumbit

Si arritën muslimanët në Amerikë para Kristofer Kol¬umbit? Përse u hesht me shekuj ky fakt para le-xu¬e¬sit? Pastaj, ku janë këta muslimanë sot?

Muslimanėt e zbuluan amerikėn para kolumbit

Vendi dhe roli i shkencės sė ilm’ul-kelamit

Dijetari bashkëkohor Tarik Ramadan mendon se akaidi është shkencë elite, në frymën dhe suazat e së cilës do ta shtrijnë aktivitetin edhe shkencat tjera.

Vendi dhe roli i shkencės sė ilm’ul-kelamit

Burimet e shkencės sė ilm’ul-kelamit

Shkenca e ilm’ul-kelamit është dituri origjinale islame, e cila doli si rezultat i zhvillimit të diskutimeve që kishin të bënin me Kur’anin, se a është Fjal&eum

Burimet e shkencės sė ilm’ul-kelamit

Akaidi islam i nesefiut

Fjala e përkthyesit

Akaidi islam i nesefiut

Statusi i ilmul kelamit nė islam

Fragment i shkëputur nga libri i Hasan esh-Shafii me titull “El-Medkhal ila Diraseh Ilmul Kelam”, Mektebeh Uehbeh, botimi i dytë, Kajro 1991, f. 35-48

Statusi i ilmul kelamit nė islam
   
Artikujt e fundit:

Shqipėria dhe shqiptarėt nė tekstet e shkollave osmane

5 Prill, 2016

Moderniteti dhe ideologjia në tekstet shkollore të Perandorisë Osmane http://zaninalte.al/2016/04/shqiperia-dhe-shqiptaret-ne-tekstet-e-shkollave-osmane/

Lexo artikullin

Postuar nė Shkrime tė bashkėpunėtorėve

Disa aspekte tė kur`anit

29 Mars, 2016

Kur`ani dhe dija e ardhur në tokë buron nga dija absolute e Allahut xh.sh.

Lexo artikullin

Postuar nė Shkrime tė bashkėpunėtorėve

Lėnia e leximit pas imamit, qoftė namaz me zė apo pa zė

14 Mars, 2016

(Argumentet e hanefijve nga hadithi)

Lexo artikullin

Postuar nė Akaid dhe Fikh Islam

Ikameti thuhet nga dy herė (argumentet e hanefijve nga hadithi)

14 Mars, 2016

(Argumentet e hanefijve nga hadithi)

Lexo artikullin

Postuar nė Akaid dhe Fikh Islam

Biografia e kadi ebu bekr ibn el-‘arabi dhe pėrgėnjeshtrimi i ibn ‘abd el-berrit dhe argumenteve tė tij

10 Mars, 2016

<div class="clearfix">rn<h2 class="_5clb" style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><strong style="font-size: 10px;

Lexo artikullin

Postuar nė Shkrime tė bashkėpunėtorėve

Kontributet shkencore-kulturore tė orientalistėve

5 Mars, 2016

Përkthimi i veprës Leksikoni i Orinetalistëve i Abdurrahman Bedevi në gjuhën shqipe përmbushë një boshllëk të madh në fushën e studimeve ori

Lexo artikullin

Postuar nė Shkrime tė bashkėpunėtorėve

Disa tema dhe dilema rreth pėrkthimit tė kur’anit nė gjuhėn shqipe

4 Mars, 2016

Me përkthimin e Kur’anit gjuhës shqipe iu sigurua statusi i gjuhës me të cilën është arritur përndritja e Shpalljes Hyjnore, kurse popullit tonë i ësh

Lexo artikullin

Postuar nė Shkrime tė bashkėpunėtorėve

Pozita e imam ebu jusufit, muhammedit dhe zuferit r.h. nė medhhebin hanefi

4 Mars, 2016

Imam Ebu Jusufi, Muhammed Ibën Hasani dhe Zufer Ibën Hudhejli kanë pasur mospajtime me Imam Ebu Hanifen ...

Lexo artikullin

Postuar nė Shkrime tė bashkėpunėtorėve

Medhhebet nė islam - novatori apo domosdoshmėri

18 Shkurt, 2016

Nje liber i mire per fikhun hanefi

Lexo artikullin

Postuar nė Akaid dhe Fikh Islam

Muslimanėt e zbuluan amerikėn para kolumbit

30 Janar, 2016

Si arritën muslimanët në Amerikë para Kristofer Kol¬umbit? Përse u hesht me shekuj ky fakt para le-xu¬e¬sit? Pastaj, ku janë këta muslimanë sot?

Lexo artikullin

Postuar nė Shkrime autoriale

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme