Të përzgjedhura
Ebu ‘ul-Muin Nesefi (rr. 438-508 / rr. 1046-1115) Abd ‘ul-Gani En-Nabulusi (1050-1143 h./1641-1731) Mulla Fenari, shejh’ul-islami i parë osman (750-834 h. / 1350-1431) Filozofia islame domosdoshmëri apo trashëgimi e padëshirueshme Porositë nga surja Jusuf
 

Ebu ‘ul-Muin Nesefi (rr. 438-508 / rr. 1046-1115)

Njeri nder maturidistet me te medhenje

Ebu ‘ul-Muin Nesefi (rr. 438-508 / rr. 1046-1115)

Abd ‘ul-Gani En-Nabulusi (1050-1143 h./1641-1731)

Kolos i medhhebit hanefi

Abd ‘ul-Gani En-Nabulusi (1050-1143 h./1641-1731)

Mulla Fenari, shejh’ul-islami i parë osman (750-834 h. / 1350-1431)

Shejh’ul-islami i parë osman

Mulla Fenari, shejh’ul-islami i parë osman (750-834 h. / 1350-1431)

Filozofia islame domosdoshmëri apo trashëgimi e padëshirueshme

Filozofia autentike mund të kontribuojë që bota dhe rrethi të bëhet më human, duke vënë dhe respektuar hierarkinë e vlerave.

Filozofia islame domosdoshmëri apo trashëgimi e padëshirueshme

Porositë nga surja Jusuf

Nga vepra: Nexhat Ibrahimi, Universi i Jusufit a.s., Logos-A, Shkup.

Porositë nga surja Jusuf
   
Artikujt e fundit:

ARSIMIM-EDUKIMI MEDIATIK I IMAMËVE

7 Qërshor, 2024

Arsimim-edukimi mediatik i njeriut është pjesë e shkencës së komunikimit, i cili po zhvillohet gjithnjë e më shumë si rezultat i tronditjes së revolucionit

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

ESKATOLOGJIA ISLAMIKE DHE POSTMODENITETI

7 Qërshor, 2024

Eskatologjia islamike ka të bëjë me interpretimin e paralajmërimeve në lidhje me “Fundin e Kohës”, duke përfshirë ato në lidhje me trazirat sho

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

Shtrydhja e shkurtër e GameStop: Perspektiva islame

5 Qërshor, 2024

Pse një dyqan video-lojërash me pakicë në dukje jo fitimprurëse shkaktoi një trazirë të tillë në botën egoiste të Big Finance?

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

Feja apo kombi – absurdi i manipulimit të panevojshëm

28 Prill, 2024

“Çili kriht e bana hije,rnmemrrmi zojt ushqej me dije,rnsod shumë korba thonë jem shqype,rnsi duron e kryet s’jau shtype”.

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të bashkëpunëtorëve

Në fund të Ramazanit - Nata e Kadrit si fillim

5 Prill, 2024

Ramazani është koha e mëshirës së veçantë të Zotit,

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të bashkëpunëtorëve

TË KUPTUARIT E ZEKATIT

2 Prill, 2024

Zekati është një nga parimet, shtyllat dhe obligimet kryesore fetare në Islam.

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime autoriale

IMAM MATURIDIU, SHPIRTI I TRADITËS TONË BESIMORE E JURIDIKE NDËR SHEKUJ

27 Mars, 2024

Mësimet hanefi-maturidi do të shërbejnë që edhe për të ardhmen të jenë shtyllë e fuqishme si kundrejt tradicionalizmit të ngurtë ashtu edhe

Lexo artikullin

Postuar në Imam Maturidiu

Thelbi i Ramazanit

26 Mars, 2024

“O ju që besuat! Agjërimi ju është bërë obligim sikurse u ishte urdhëruar atyre para jush, që të (mësoni) të përmbaheni.” (Kur&r

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

Agjërimi i Ramazanit - kirurgji pa thikë: procesi i autofagjisë

22 Mars, 2024

Agjërimi islam është shumë më i dobishëm nga stimulimi i thjeshtë i autofagjisë dhe urisë, sepse është i pamatshëm roli i tij pozitiv në

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të bashkëpunëtorëve

Tetë (8) Marsi i pafund

12 Mars, 2024

8 Marsi është haptazi socialist, sepse mbart të gjitha socializmat që nga shekulli i 19-të e këtej, të gjitha rrënojat e socializmave, gjithçka të p

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

Shfletuesi i Kur'anit