Myftiu Tërnava letër deputetëve të Parlamentit të Kosovës

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës
Shërbimi për informim
Adresa: rr. “Bajram Kelmendi” nr. 84, 10 000 Prishtinë
tel.& fax: +381 38 224 022; 224 024
Prishtinë, 29 mars 2010

Myftiu i Kosovës, Mr. Naim Tërnava në kuadër të aktiviteti të tij për sensibilizimin e iniciativës së Bashkësisë Islame të Kosovës, për futjen e lëndës së edukatës fetare në kuadër të sistemit të rregullt të arsimit publik u ka dërguar këtë letër deputetëve të Parlamentit të Kosovës.

Vazhdo leximin!

E Hënë, 29 Mars 2010, 22:06

Shumë njerëz i kthehen religjionit ...

CNN: 1.5 Milion konvertime në Fenë Islame në Amerikë pas sulmeve të 11 Shtatorit

Vazhdo leximin!

E Hënë, 22 Mars 2010, 20:04Shkruan: Labinot Maliqi

Sharon i thotë Peresit: "Ne kontrollojmë Amerikën"

SHARON[1] I THOTË PERESIT[2]:
"Ne kontrollojmë Amerikën"
Për të kënaqur dëshirat e Izraelit Kongresi provon të drejtën e tij

Vazhdo leximin!

E Hënë, 22 Mars 2010, 20:00Shkruan: Muhamed KHODR*

Shejh'ul-Ez'heri i ri ne Kairo

U emerua Shejh'ul-Ez'heri i ri ne Kairo

Vazhdo leximin!

E Dielë, 21 Mars 2010, 19:14

Keshilli i Ministrave licenson Medresene e re te Korces

Komuniteti Mysliman Kmsh Mars 19
Sipas një shkrese zyrtare të Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës, dt. 17 Mars 2010, Këshilli i Ministrave me vendim qeverie VKM, nr. 1067, dt. 21.10.2009, ka miratuar “dhënien e licencës për hapjen e institucionit arsimor privat, parauniversitar, shkollë 9-vjeçare, e ciklit të lartë “Hafiz Abdullah Zemblaku”, që në programin mësimor do të zhvillojë edhe lëndë fetare”.

Vazhdo leximin!

E Premte, 19 Mars 2010, 15:33

Davutollu, një nga “Kisingerët” e botës

Foreign Policy: Davutollu, një nga “Kisingerët” e botës

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 13 Mars 2010, 20:39

Vula e lidhjes se Prizrenit

Zbulohet ne arkivat britanike nje dokument i rendesishem per historine e Shqiperise, i cili tregon vulen e pare te perdorur nga Lidhja e Prizrenit.

Vazhdo leximin!

E Dielë, 28 Shkurt 2010, 06:07

Kujdes nga prodhimet e Serbisë, mos i përdor!

Njoftim
Gati të gjitha lëngjet e LaVita, Takovo, Hello, Fruvita, Verde, si dhe Nectar, janë të dëmshme për shëndetin. Këto lëngje, që prodhohen në Serbi, vet shteti serb, ka urdhëruar qytetarët që të mos i blejnë. Njëkohësisht është kërkuar heqja komplete e tyre nga shitja, transmetojnë mediat e Serbisë

Vazhdo leximin!

E Dielë, 27 Dhjetor 2009, 09:25Shkruan: Labinot MALIQI

Ish Kanzelari gjerman Gerhard Schröder mbron Islamin

Alt-Kanzler Schröder nimmt den Islam in Schutz.
Jetzt hat der Schweizer Minarett-Streit auch Altkanzler Gerhard Schröder erreicht. Der SPD-Politiker wirft dem Schweizer Volk vor, es wolle den im Kern "friedlichen Islam" in die Hinterhöfe verbannen. Schröder mahnt, nicht die islamischen Staaten hätten "die beiden Weltkriege" verbrochen.

Përçarjet rreth ndalimit të minareve në Zvicër kanë arritur deri tek ish Kanzelari gjerman G. Schröder. Politikani socialdemokrat (SPD) akuzon popullin zviceran, se dëshiron që "Islamin paqësor" ta djeg brenda oborreve. Ai ka tërhequr vërejtjen se nuk janë shtetet islamike ato të cilat i "filluan dy luftërat botërore".

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 9 Dhjetor 2009, 18:25

Vdiq politikologu amerikan Samuel P. Huntington

Më 24 dhjetor në moshën 81 vjeqare në ishullin Martas Vinejard të Shba-ve vdiq politikologu i mirënjohur Samuel Philips Huntington. Ky lajm jepet ditën e shtunë në web-faqen e Univerzitetit të Harvardit, ku edhe ky politikan punoi për 58 vjet me radhë.
Sanuel P. Huntington, i lindur më 1927, profesor i shkencave politike, këshilltar i Ministrisë së Punëve të Jashtme të Shba-ve dhe udhëheqës i institutit për studime strategjike John-M.-Olin në Universitetin e Harvardit.

Vazhdo leximin!

E Hënë, 7 Dhjetor 2009, 15:11Shkruan: Naxhi Ibrahimi

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme