KRYQËZATAT PAS TË GJITHAVE

Planet e disa kristianëve që duke ofruar ndihma humanitare ta evangjelizojnë atë paraqesin dilemë për rimëkëmbjen e Irakut

Vazhdo leximin!

E Dielë, 16 Gusht 2009, 20:47Shkruan: Jane Lampman

Fillimi i luftës moderne fetare

Lufta e Goerge W. Bush-it kundër Irakut do të jetë lufta e parë fetare e Amerikës. Është frymëzuar nga ana e grupit fundamentalist kristian dhe e neokonservativistëve hebraikë, koalicion ky flaka e luftës së të cilëve është më e madhe nga ajo e kryqtarëve të dikurshëm.

Vazhdo leximin!

E Dielë, 16 Gusht 2009, 17:12Shkruan: James O. Goldsborough (San Diego Union Tribune)

Edhe invazionet e mëhershme kanë përfunduar turpshëm

Duke lexuar tekstin e autorëve Hugh Pope i Peter Waldman, (botuar në gazetën The Wall Street Journal, të 19 Mars 2003), Edhe invazionet e mëhershme kanë përfunduar jolavdishëm (Mideast Invasions Face Unexpected Perils) njeriu stepet, tmerrohet dhe mediton thellë e më thellë. S’ka si të mendojë ndryshe, pos të lutet para Krijuesit që kriminelëve t’u bëhet halli ashtu si e meritojnë.

Vazhdo leximin!

E Dielë, 16 Gusht 2009, 17:12Shkruan: Përgatiti: Nexhat Ibrahimi

Fundamentalizmi dhe kisha ortodokse serbe

Duke u nisur nga maksima tashmë e njohur se sulmi është mbrojtja më e mirë, Bota Perëndimore katolike sikur edhe ajo lindore pravosllave - ortodokse fundamentalizmin ia atribuojnë fesë islame dhe muslimanëve.[1] Bota islame, inerte dhe në defensivë konstante fetare, morale, politike dhe ekonomike, ende nuk ka arritur që cilësisht dhe vëllimisht t’i përgjigjet këtij provokimi serioz me pasoja fatale.

Vazhdo leximin!

E Dielë, 16 Gusht 2009, 17:12Shkruan: Nexhat Ibrahimi

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme