Ne dhe Pejgamberi [sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem]

Fillimisht duhet shtruar hipotezën se Ummeti islam a e din realisht vlerën e Pejgamberit?
Jo, vallahi, nuk e dinë pos një numri të konsideruar të besimtarëve, lus All-llahun Lavdiplotë të na bëjë prej atyre që e dinë vlerën e Pejgamberit [sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem].

Vazhdo leximin!

E Martë, 25 Gusht 2009, 08:00Shkruan: Nehat ISMAILI

Domethënia e frazave “Allahu e ka shkruar” “Allahu ka bërë emer”

(Shpjegim akaidologjik i thënies së Imami A’dham Ebu Hanife r.a.)

قوله: وَجَمِيعُ أَفْعَالِ الْعِبَادِ مِنَ الْحَرَكَةِ وَالسُّكُونِ كَسْبُهُمْ عَلَى الْحَقِيقَةِ ، وَاللهُ تَعَالَى خَالِقُهَا وَهِيَ كُلُّهَا بِمَشِيئَتِهِ ، وَعِلْمِهِ ، وَقَضَائِهِ وَقَدَرِهِ.
Ebu Hanife r.a. ka thënë:”Të gjitha veprimet e njerëzve si lëvizja apo moslëvizja, janë fitim i mirëfilltë i tyre, ndërsa krijues i vërtetë i tyre është Allahu i madhëruar. Dhe të gjitha ato ndodhin me dëshirën e Tij, gjithditurinë e Tij, (për)caktimin e Tij dhe realizimin (krijimin) e Tij.”

Vazhdo leximin!

E Martë, 25 Gusht 2009, 07:56Shkruan: Orhan Bislimaj

ISLAMI - DOMOSDOSHMËRIA E PREZENTIMIT TË TIJ

Islami është fe hyjnore e cila është në përputhshmëri me natyrën e njeriut. Si i tillë është për çdo kohë dhe vend pa marrë parasyshë nivelin e zhvillimit intelektual njerëzor si dhe rrethanat e vendit dhe kohës. Ai mbetet gjithmonë vital dhe inspirim i vërtetë për njeriun dhe popujt e ndryshëm, varësisht nga aftësia dhe mundësia e gjinisë njerëzore për ta shfrytëzuar ate.

Vazhdo leximin!

E Martë, 25 Gusht 2009, 07:54Shkruan: Shaqir FETAHU - Mufti i Gostivarit

Sëmundjet e ummetit, në mes fitores dhe disfatës

Vëllezër të dashur!
Për çfarë të flasim kur gjaku i myslimanëve rrjedhë rrëke në shumë vende të botës. Çfarë po ndodh me ummetin në Irak, Palestinë, Liban, Indi, Çeçeni, Afganistan, Kashmir, etj. A nuk mjafton kjo, por duhet edhe në mes veti të luftojmë?!

Vazhdo leximin!

E Martë, 25 Gusht 2009, 07:52Shkruan: Dr. Ali F. Iljazi

Profili psikologjik i edukuesit fetar

Është e ditur se për çdo profesion nevojitet dituria e domosdoshme, ushtrimi dhe profesionalizmi. Secili profesion kërkon edhe përgjegjësi të caktuar dhe qasje serioze.

Vazhdo leximin!

E Martë, 25 Gusht 2009, 07:51Shkruan: Dr. Ali F. Iljazi

Pse Enver Hoxha dhe ortodoksët e bënë Skënderbeun

MBI DEBATIN PER SKENDERBEUN

Debati për mendimin politik të Skënderbeut është i hershëm. Orientimi i tij politik është vënë në dyshim dhe madje është kundërshtar nga një pjesë e shqiptarëve që për të gjallë dhe gjatë kohës së veprimtarisë së tij si nga Hamza Kastrioti, Dukagjinasit, Moisi Golemi etj., dhe ka vazhduar deri në ditët e sotme. Në dy vitet e fundit ky debat është rikthyer.

Vazhdo leximin!

E Martë, 25 Gusht 2009, 07:22Shkruan: H. Feraj

KONCEPTI I KURANIT PËR PADREJTËSINË

1. KUPTIMI ETIMOLOGJIK DHE TERMINOLOGJIK I FJALËS EDH-DHULM ( MIZORI )
a) Kuptimi etimologjik
Fjalori i Gjuhës së Sotme Shqipe, termin “dhunë” (zullum) e shpjegon:
përdorim i forcës fizike, shtrëngim fizik ose psikik: cenim i rëndë i nderit të dikujt me vepra a me fjalë, e keqe etj.1

Vazhdo leximin!

E Hënë, 24 Gusht 2009, 20:10Shkruan: ATULLAH ALIU

Besimi në Allahun xh.sh.: prej Jezusit a.s., nëpërmjet Shën Palit deri tek Muhamedi a.s.

“Pali ishte korruptuesi i parë i mësimeve të Jezusit”
(Thomas Jefferson, presidenti i tretë i SHBA)

Vazhdo leximin!

E Hënë, 24 Gusht 2009, 20:07Shkruan: Halil Ibrahimi

Kur'ani famëmadh mahnit shkencëtarët

All-llahu i Madhërishëm në Kur'anin famëmadh thotë: "Ai është që ju krijoi, ua dhuroi të dëgjuarit, të parit dhe mendjen, kurse pak po e falënderoni" (El Mulk, 23)
Teknologjia e trupit tonë është më superiore se teknologjia që njerëzimi e ka prodhuar duke përdorur mbledhjen e informacioneve, eksperiencën dhe mundësitë.Sot, duke studiuar veshin e njeriut, duke parë këtë vepër madhështore të konstruktuar, qartë shohim Konstruktorin absolut.

Vazhdo leximin!

E Hënë, 24 Gusht 2009, 18:56Shkruan: Prof. Dr. Ali Iljazi

Një hero me shembullin e Enver Hoxhës

Jeta e Skënderbeut përmes dokumentacionit ekzistues nga arkivat

Jeta e Skënderbeut përmes dokumentacionit ekzistues nga arkivat e Venecies, Milanos, Mantovës, Dubrovnikut dhe sidomos Zadarit ku nuk ka shkelur asnjë autor shqiptar.

Vazhdo leximin!

E Hënë, 24 Gusht 2009, 18:54Shkruan: Elsa Demo

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme