ARSIMIM-EDUKIMI MEDIATIK I IMAMËVE

Arsimim-edukimi mediatik i njeriut është pjesë e shkencës së komunikimit, i cili po zhvillohet gjithnjë e më shumë si rezultat i tronditjes së revolucionit të komunikimit dhe tendencave globale të medias.

Vazhdo leximin!

5 ditë më parëShkruan: MUHAMED JUSIQ

ESKATOLOGJIA ISLAMIKE DHE POSTMODENITETI

Eskatologjia islamike ka të bëjë me interpretimin e paralajmërimeve në lidhje me “Fundin e Kohës”, duke përfshirë ato në lidhje me trazirat shoqërore, ekonomike dhe politike.

Vazhdo leximin!

5 ditë më parëShkruan: Nibras Malik

Shtrydhja e shkurtër e GameStop: Perspektiva islame

Pse një dyqan video-lojërash me pakicë në dukje jo fitimprurëse shkaktoi një trazirë të tillë në botën egoiste të Big Finance?

Vazhdo leximin!

1 javë më parëShkruan: Riaz Hassan[1]

Thelbi i Ramazanit

“O ju që besuat! Agjërimi ju është bërë obligim sikurse u ishte urdhëruar atyre para jush, që të (mësoni) të përmbaheni.” (Kur’an 2, 183)

Vazhdo leximin!

E Martë, 26 Mars 2024, 11:22Shkruan: Habib Siddiqui

Tetë (8) Marsi i pafund

8 Marsi është haptazi socialist, sepse mbart të gjitha socializmat që nga shekulli i 19-të e këtej, të gjitha rrënojat e socializmave, gjithçka të parealizuar dhe pothuajse të harruar ...

Vazhdo leximin!

E Martë, 12 Mars 2024, 18:38Shkruan: Svetlana Slapšak

PROBLEMI I ZEKATIT PARAINSTITUCIONAL

Zekati është ibadet institucional e jo dëshirë e individëve

Vazhdo leximin!

E Martë, 5 Mars 2024, 12:13Shkruan: Dr. Senad Qeman

ISLAMI: PËRGJIGJJA E TË GJITHA PYETJEVE TË MIA

Islami ofron zgjidhje për njerëzimin.

Vazhdo leximin!

E Dielë, 25 Shkurt 2024, 11:53Shkruan: James Daee

HISTORI DHE MË SHUMË RRETH SHABANIT QË MUND TË MOS E DINI

“Mos u përfshini në asnjë veprim përveç nëse është i mirë; mos thuaj asgjë nëse nuk është e dobishme.”

Vazhdo leximin!

E Dielë, 25 Shkurt 2024, 10:31Shkruan: SADULLAH KHAN

Fetvaja në epokën e AI

Fetvaja në epokën e AI

Vazhdo leximin!

E Premte, 26 Janar 2024, 15:35Shkruan: MOHAMED MAHMOUD HABIB

LEJLET’UR-REGAIB / NATA E REGAIBIT

Nata e parë e bekuar e muajit Rexheb është Lejlat’ur-Regaib, ndodh në prag të xhumasë së parë të atij muaji dhe muslimanët e shënojnë si natë të zgjedhur në adhurim.

Vazhdo leximin!

E Enjte, 11 Janar 2024, 15:36

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit