Të përzgjedhura
Ebu ‘ul-Muin Nesefi (rr. 438-508 / rr. 1046-1115) Abd ‘ul-Gani En-Nabulusi (1050-1143 h./1641-1731) Mulla Fenari, shejh’ul-islami i parë osman (750-834 h. / 1350-1431) Filozofia islame domosdoshmëri apo trashëgimi e padëshirueshme Porositë nga surja Jusuf
 

Ebu ‘ul-Muin Nesefi (rr. 438-508 / rr. 1046-1115)

Njeri nder maturidistet me te medhenje

Ebu ‘ul-Muin Nesefi (rr. 438-508 / rr. 1046-1115)

Abd ‘ul-Gani En-Nabulusi (1050-1143 h./1641-1731)

Kolos i medhhebit hanefi

Abd ‘ul-Gani En-Nabulusi (1050-1143 h./1641-1731)

Mulla Fenari, shejh’ul-islami i parë osman (750-834 h. / 1350-1431)

Shejh’ul-islami i parë osman

Mulla Fenari, shejh’ul-islami i parë osman (750-834 h. / 1350-1431)

Filozofia islame domosdoshmëri apo trashëgimi e padëshirueshme

Filozofia autentike mund të kontribuojë që bota dhe rrethi të bëhet më human, duke vënë dhe respektuar hierarkinë e vlerave.

Filozofia islame domosdoshmëri apo trashëgimi e padëshirueshme

Porositë nga surja Jusuf

Nga vepra: Nexhat Ibrahimi, Universi i Jusufit a.s., Logos-A, Shkup.

Porositë nga surja Jusuf
   
Artikujt e fundit:

EKSPLORIMI I SPIRITUALITETIT BRENDA RAMAZANIT

19 Prill, 2022

Imam Razi përmend origjinën leksikore të fjalës Ramazan. Ai përmend se rrjedh nga fjala Remdâ’ (الرَّمْضاءِ) që është një shi që

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

SHEKULLARIZMI DHE NGJASHMËRIA E RRJETËS SË MERIMANGËS TË SURES EL-ANKEBUT

16 Prill, 2022

Ngjashmëria e rrjetës së merimangës që shfaqet në suren El-Ankebut të Kur’anit i referohet marrësve të mesazhit të Zotit para kohës së

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

KUSH E INKURAJON KORRUPSIONIN?

16 Prill, 2022

Mosbesimi i qytetarëve të Bosnjës dhe Hercegovinës ndaj strukturave qeverisëse po bëhet gjithnjë e më i theksuar dhe po rritet vazhdimisht.

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

Historia e muslimanëve në Ukrainë, Bjellorusi dhe Rusi NËPËRMJET SYVE TË IBN FADLANIT

16 Prill, 2022

Haakon Stang, në disertacionin e tij të vitit 1996 në Universitetin e Oslos, The Naming of Russia, falënderoi arabët që "në rrugën e tyre, na lanë t&e

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

RAMAZANI: PËRTEJ NEFSIT, DREJT ZOTIT

16 Prill, 2022

Përderisa agjërimi me siguri ka dobitë e tij shëndetësore dhe të kësaj bote, një theksim i tepërt i këtyre aspekteve dhe një tendencë pë

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

KAPËRCEJENI ATË

14 Prill, 2022

Vitet e ardhshme do të tregojnë nëse ndërhyrja e Shteteve të Bashkuara në Irak solli demokracinë e parë moderne kushtetuese në botën arabe apo nxiti n

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

KONSUMI MASIV: ISLAMI DHE MISHI I KULTIVUAR NË LABORATOR

13 Prill, 2022

"Të gjitha vendet e pasura duhet të kalojnë në viçin 100% sintetik".(Bill Gates)

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

SHËNDETI MENDOR NË VENDIN E PUNËS

13 Prill, 2022

Në shumë vende, njerëzit po përjetojnë kohë të vështira, shumë prej tyre kanë vështirësi në përmbushjen e nevojave të tyre ..

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

FEJA DHE MISHI I DERRIT: PROBLEME ME MISHRAT ALTERNATIVË

13 Prill, 2022

Shtazët me bazë bimore ...

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

LOGJIKA SI NJË MJET PËR EDEB

12 Prill, 2022

Pjesa më e madhe e sloganeve të zbrazëta dhe të përsëritura që kanë hyrë në studimet moderne janë antiteza e idealit për të cilin p&eum

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme