Të përzgjedhura
Ebu ‘ul-Muin Nesefi (rr. 438-508 / rr. 1046-1115) Abd ‘ul-Gani En-Nabulusi (1050-1143 h./1641-1731) Mulla Fenari, shejh’ul-islami i parë osman (750-834 h. / 1350-1431) Filozofia islame domosdoshmëri apo trashëgimi e padëshirueshme Porositë nga surja Jusuf
 

Ebu ‘ul-Muin Nesefi (rr. 438-508 / rr. 1046-1115)

Njeri nder maturidistet me te medhenje

Ebu ‘ul-Muin Nesefi (rr. 438-508 / rr. 1046-1115)

Abd ‘ul-Gani En-Nabulusi (1050-1143 h./1641-1731)

Kolos i medhhebit hanefi

Abd ‘ul-Gani En-Nabulusi (1050-1143 h./1641-1731)

Mulla Fenari, shejh’ul-islami i parë osman (750-834 h. / 1350-1431)

Shejh’ul-islami i parë osman

Mulla Fenari, shejh’ul-islami i parë osman (750-834 h. / 1350-1431)

Filozofia islame domosdoshmëri apo trashëgimi e padëshirueshme

Filozofia autentike mund të kontribuojë që bota dhe rrethi të bëhet më human, duke vënë dhe respektuar hierarkinë e vlerave.

Filozofia islame domosdoshmëri apo trashëgimi e padëshirueshme

Porositë nga surja Jusuf

Nga vepra: Nexhat Ibrahimi, Universi i Jusufit a.s., Logos-A, Shkup.

Porositë nga surja Jusuf
   
Artikujt e fundit:

TOKA E PREMTUIAR NUK ËSHTË DIZAJNUAR PËR NE

8 Prill, 2022

Është e nevojshme t'i quajmë gjërat me emrat e tyre të vërtetë ...

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

A U PËRHAP ISLAMI ME SHPATË?

6 Prill, 2022

Përmbajtja: 1 Egjipti, Siria, Iraku dhe Persia - Pushtimet e para 2 Afrika e Veriut dhe Spanja 3 Nënkontinenti Indian 4 Përfundime

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

LITERATURA ISLAME - NJË MJET PËR TË LUFTUAR ISLAMOFOBINË -

2 Prill, 2022

Islamofobia është një çështje e gjatë, e rrënjosur thellë, globale.

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

SI I NDEROI ISLAMI GRATË

31 Mars, 2022

Muhamedi s.a.s. ka thënë: “Babai nuk i jep fëmijës asgjë më të mirë se edukimi i mirë”.

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

SIMPATIA SELEKTIVE DHE RACIZMI I QARTË I PERËNDIMIT

31 Mars, 2022

Agresioni rus në Ukrainë është pritur me të drejtë me dënim ndërkombëtar.

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

RAMAZANI, MUAJI I TAKVALLËKUT

30 Mars, 2022

... t'i nënshtrohemi plotësisht Zotit dhe fesë së Tij gjithëpërfshirëse mbi gjithçka tjetër.

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

JETIMËT NË KUR’AN: NJË ANALIZË TEMATIKE KONTEKSTUALE

25 Mars, 2022

Kur'ani i nderon njerëzit (insān) duke i caktuar ata si zëvendësit e Allahut (halifah) në Tokë.

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

RAMAZANI - KOHA PËR T'U SHKËPUTUR NGA MATRICA

25 Mars, 2022

Muaji i Ramazanit na ofron një mundësi të përsosur për t'u shkëputur nga Matrica dhe për të rizbuluar burimin tonë të veçantë të

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

HISTORI DHE GJERA TJERA RRETH MUAJIT SHA’BAN

25 Mars, 2022

Muaji Sha'ban është muaji i tetë i kalendarit hënor musliman.

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

LITERATURA ISLAME - NJË MJET PËR TË LUFTUAR ISLAMOFOBINË

21 Mars, 2022

Islamofobia është një çështje e lashtë globale, e rrënjosur thellë.

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme