Të përzgjedhura
Ebu ‘ul-Muin Nesefi (rr. 438-508 / rr. 1046-1115) Abd ‘ul-Gani En-Nabulusi (1050-1143 h./1641-1731) Mulla Fenari, shejh’ul-islami i parë osman (750-834 h. / 1350-1431) Filozofia islame domosdoshmëri apo trashëgimi e padëshirueshme Porositë nga surja Jusuf
 

Ebu ‘ul-Muin Nesefi (rr. 438-508 / rr. 1046-1115)

Njeri nder maturidistet me te medhenje

Ebu ‘ul-Muin Nesefi (rr. 438-508 / rr. 1046-1115)

Abd ‘ul-Gani En-Nabulusi (1050-1143 h./1641-1731)

Kolos i medhhebit hanefi

Abd ‘ul-Gani En-Nabulusi (1050-1143 h./1641-1731)

Mulla Fenari, shejh’ul-islami i parë osman (750-834 h. / 1350-1431)

Shejh’ul-islami i parë osman

Mulla Fenari, shejh’ul-islami i parë osman (750-834 h. / 1350-1431)

Filozofia islame domosdoshmëri apo trashëgimi e padëshirueshme

Filozofia autentike mund të kontribuojë që bota dhe rrethi të bëhet më human, duke vënë dhe respektuar hierarkinë e vlerave.

Filozofia islame domosdoshmëri apo trashëgimi e padëshirueshme

Porositë nga surja Jusuf

Nga vepra: Nexhat Ibrahimi, Universi i Jusufit a.s., Logos-A, Shkup.

Porositë nga surja Jusuf
   
Artikujt e fundit:

IMAM EL-MATURIDIU (VD. 333H)

7 Maj, 2019

”Asnjë libër nuk i bën konkurencë atij, vërtetë asnjë libër as që i afrohet prej atyre që i paraprinë atij në këtë lëmi

Lexo artikullin

Postuar në Akaid dhe Fikh Islam

Koha e Gazaliut: Kushtet politike dhe fetare

5 Maj, 2019

Gazaliu realizoi një vlerësim kritik të një kohe të karakterizuar nga religjioziteti i kombinuar me hipokrizi dhe konflikt të tmerrshëm në mes arsyes dhe besimi

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të bashkëpunëtorëve

ULEMAJA E PLAVËS DHE GUCISË SHEMBULL I MIRË SE SI DUHET TI SHËRBEHET POPULLIT DHE FESË ( 1878- 1920)

23 Prill, 2019

“Sjelle vallen në këtë anë Jemi zogj të Shqipnisë nanë”.

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të bashkëpunëtorëve

DOPRINOS NEXHATA IBRAHIMIJA NA POLJU PREVOĐENJA I TUMAČENJA KUR'ANA NA ALBANSKOM JEZIKU

3 Prill, 2019

Kur'an predstavlja prvi i najbitniji fundament Šerijata iz kojeg proizlaze sveobuhvatne poruke i pouke, pravni propisi i cjelokupni islamski životni bonton. On je temelj svih ostalih isla

Lexo artikullin

Postuar në Boshnjakisht

HISTORI/ Paqja andaluziane dhe dekreti famëkeq i 31 marsit të vitit 1492 i Izabelës së Kastiljes

2 Prill, 2019

Al-Andaluzia (ar. لأندلسأ‎ /el-endelus/, e njohur edhe si Iberia Maure, shënon shtetin evropian mysliman në tërë te­rri­torin e Gadishullit Iberik, duke për

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të bashkëpunëtorëve

Historia e personaliteteve shqiptare të Vilajetit të Janinës (1859-1909) I

27 Mars, 2019

Libri i Syrja bej Vlorës “Historia e personaliteteve shqiptare të Vilajetit të Janinës (1859-1909)” është një punim enciklopedik me vlera të padisku

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të bashkëpunëtorëve

Nevoja e ringjalljes së trashëgimisë intelektualo-shpirtërore

27 Mars, 2019

Shekulli i tanishëm dhe shoqëria moderne perëndimore i ofron sfida të panumërta dhe pothuaj në të gjitha lëmenjtë shoqërisë myslimane.

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të bashkëpunëtorëve

Koncepti i reformës në Islam

26 Mars, 2019

... shoqëritë myslimane ishin bërë aq pasive, saqë besnikërinë ndaj fesë e shihnin vetëm në ruajtjen dhe imitimin e vlerave të së kaluar&eum

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të bashkëpunëtorëve

Kishat dhe Lufta në Bosnjë

18 Mars, 2019

Pothuajse që nga fillimi, lufta e drejtuar nga serbët u shoqërua nga një plojë ndaj traditës fetare e kulturore muslimane, si një mësymje ndikimi i së cil&

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të bashkëpunëtorëve

ARNAUTËT, NDËRMJET MITIT DHE LEGJENDËS

6 Mars, 2019

Zamputi e përmend Amedeo’n, i cili prej vitit 1567 thoshte se populli që ai e quante veten “arbër”, në Perandorinë Osmane quheshin “arnautë”

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të bashkëpunëtorëve

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme