Të përzgjedhura
Ebu ‘ul-Muin Nesefi (rr. 438-508 / rr. 1046-1115) Abd ‘ul-Gani En-Nabulusi (1050-1143 h./1641-1731) Mulla Fenari, shejh’ul-islami i parë osman (750-834 h. / 1350-1431) Filozofia islame domosdoshmëri apo trashëgimi e padëshirueshme Porositë nga surja Jusuf
 

Ebu ‘ul-Muin Nesefi (rr. 438-508 / rr. 1046-1115)

Njeri nder maturidistet me te medhenje

Ebu ‘ul-Muin Nesefi (rr. 438-508 / rr. 1046-1115)

Abd ‘ul-Gani En-Nabulusi (1050-1143 h./1641-1731)

Kolos i medhhebit hanefi

Abd ‘ul-Gani En-Nabulusi (1050-1143 h./1641-1731)

Mulla Fenari, shejh’ul-islami i parë osman (750-834 h. / 1350-1431)

Shejh’ul-islami i parë osman

Mulla Fenari, shejh’ul-islami i parë osman (750-834 h. / 1350-1431)

Filozofia islame domosdoshmëri apo trashëgimi e padëshirueshme

Filozofia autentike mund të kontribuojë që bota dhe rrethi të bëhet më human, duke vënë dhe respektuar hierarkinë e vlerave.

Filozofia islame domosdoshmëri apo trashëgimi e padëshirueshme

Porositë nga surja Jusuf

Nga vepra: Nexhat Ibrahimi, Universi i Jusufit a.s., Logos-A, Shkup.

Porositë nga surja Jusuf
   
Artikujt e fundit:

Hfz. Ataullah Aliu – një jetë kushtuar Kur’anit

20 Shtator, 2020

“O ti shpirt i qetësuar! Kthehu te Zoti yt, ti i kënaqur me Atë dhe Ai kënaqur me ty! Bashkohu me robërit e Mi dhe hyr në Xhenetin Tim!” [“Fexhr”,

Lexo artikullin

Postuar në Lajme

PERËNDIMI ISLAMOFOBIK RUAN SAJESËN E VET MESJETARE ANTIMUSLIMANE – REPUBLIKËN SERBE

13 Gusht, 2020

Revista SHENJA, Shkup, Gusht 2020.

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të bashkëpunëtorëve

DIJETARET E HUMBURA TË ISLAMIT

13 Gusht, 2020

Revista SHENJA, Shkup, Gusht 2020.

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të bashkëpunëtorëve

Islami dhe epoka shekullare

20 Korrik, 2020

Publikuar ne DITURI ISLAME, nr. 355, qershor 2020, fq. 15-17

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të bashkëpunëtorëve

GJENOCIDI GREK NË ÇAMËRI

28 Qërshor, 2020

Greqia as që e njeh gjenocidin grek ndaj çamëve dhe nuk lejon çamët muslimanë të rikthehen në tokat e tyre. Nuk pajtohet për rikthimin e pasurive t&eum

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të bashkëpunëtorëve

MË MIRË NË SHTËPI POR TË BASHKUAR DHE TË DASHUR MES VETI

19 Qërshor, 2020

“Dhe ik nga lebrosa siç ik nga luani.” (Ahmedi)

Lexo artikullin

Postuar në Polemika, recensione, shqyrtime, intervista

SHTATË SHENJA TË VAZHDUESHME

17 Qërshor, 2020

Në kohën e teknologjisë së lartë në çdo çast mund ta vrojtojmë botën dhe gjithësinë, shumë shpejt e lehtë i përcjellim nd

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime autoriale

DORQOLL

13 Qërshor, 2020

Danubi ishte me xhami të shumta, secila prej tyre ka mëhallën.

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime autoriale

SULLTAN ABDULMEXHIDI II

8 Qërshor, 2020

Asambleja Kombëtare e Turqisë në Ankara, e cila e suprimoi sulltanatin, në anën tjetër e zgjodhi Abdulmexhidin për halif të muslimanëve. Ai ishte edhe hali

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime autoriale

AHMED NUREDIN, I BIRI I ABDULHAMIDIT II

8 Qërshor, 2020

Në epitafin e AHMED NUREDINIT shkruan: “Princ Ahmed Nuredin, i biri Sulltan Abdulhamidit II. Më 11.06.1900 -02.06.1945.” “El-Fatiha”!

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime autoriale

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme