Gjermanët e zbulojnë islamin

Kërkimet u finansuan nga ministria e punëve të mbrendshem të Gjermanisë. Derisa, gjer para disa vitesh kryesisht konvertoheshin femrat që martoheshin me një musliman, kështu thotë Salim Abdullah nga „Islam-Archiv“, së fundi me të madhe kalojnë nga vullneti i pastër. Motivet janë të shumanëshme. Shumë nga të konvertuarat qysh më parë ishin të krishtera të devotshme, thotë imami nga Berlini Muhamed Herzog, dhe në një moment u lindi dyshimi në fenë e tyre. Sipas Sociologes Religjioze Monika Wohlrab-Sahr shumë nga të konvertuarat ishin në kërkim të diçkaje tjetër: „Njeriu dëshiron të ndryshojë.“ Debatet aktuale mbi muslimanët e bënë islamin një temë shumë aktuale në Media. Wohlrab-Sahr: „Islami në këtë është prezent më tepër se një alternativë e vërtetë.“

(Der Spiegel, 13. Janar 2007)

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme