Historia e besimit mysliman nė fshatin Flet, Pukė

shati Kulumri, Flet, Xahtë e kane pas për zakon me marr hoxhën nepër shtepia për me këndu "mevlud". I veçantë ishte muaji Ramazan ku u organizoheshin faljet e namazit të "teravive" në disa shtëpi të Fletit si dhe në xhami.

Vazhdo leximin!

E Enjte, 6 Tetor 2016, 07:13Shkruan: Gëzim Kopani (Myfti i Pukës)

Kėta ishin kryeministrat shqiptarė nė Perandorinė Osmane

http://www.mesazhi.com/new/keta-ishin-kryeministrat-shqiptare-ne-perandorine-osmane/

Vazhdo leximin!

E Shtunė, 31 Tetor 2015, 06:06

SHPĖRNGULJA E SHQIPTARĖVE PĖR NĖ TURQI 1937-1941 DHE ROLI I BASHKĖSISĖ FETARE ISLAME NĖ PENGIMIN E SAJ

Bashkësia Fetare Islame në Shkup (në vazhdim BFI), në periudha të ndryshme kohore pati organe të ndryshme drejtuese, disa prej të cilave funksiononin që nga periudha e Perandorisë Osmane. Me themelimin e Mbretërisë SKS (1918), me qëllim të futjes nën kontrollin e saj, autoritetet e Beogradit, themeluan Myftininë Supreme, e cila drejtpërsëdrejti merrej me organizimin fetar të mbarë popullsisë myslimane në vend.

Vazhdo leximin!

E Mėrkurė, 1 Prill 2015, 20:05Shkruan: Qerim LITA – Shkup

NĖ LUFTĖRAT BALLKANIKE 1912-1913

Mbretëritë serbe, malazeze dhe greke kanë ushtruar gjenocid dhe spastrim etnik mbi popullsinë myslimane shqiptare

Vazhdo leximin!

E Premte, 27 Shkurt 2015, 15:33Shkruan: Dr. Bajram XHAFA (Universiteti “Luigj Gurakuqi”, Shkodër)

Hoxhė Kadri Prishtina, Ministri i Drejtėsisė qė u akuzua pėr rivendosjen e SHERIATIT nė drejtėsinė shqiptare

“Kërkimi i s‘vërtetës është e drejt e mendjes”

Vazhdo leximin!

E Mėrkurė, 25 Shkurt 2015, 06:39Shkruan: Edmond Sharka

Kavaja, “Qyteti Islam i Shqiptarėve”

Rrethi i Kavajësbën pjesë në Qarkun e Tiranës, m

Vazhdo leximin!

E Martė, 10 Shkurt 2015, 07:38

Pak nga historia e Islamit nė Peqin

Xhamia e Peqinit , Sh Vazhdo leximin!

E Martė, 10 Shkurt 2015, 07:35

Historia e xhamisė sė Profetit a.s

Emri i vjetër, Jethrib… Yethribi, pasi u nderua me hixhret, më vonë mori emrin Medinetu Muneuere që ka kuptimin: Qyteti i ndriçuar me dritën e Allahut dhe të Islamit… më vonë, kur Hz.Pejgamberi u vendos në të, mori emrin Medinetu Nebi që ka kuptimin: Qyteti i Pejgamberit…

Vazhdo leximin!

E Martė, 10 Shkurt 2015, 07:12

SAMI FRASHĖRI DHE ABETARET SHQIPE

Abstrakt

Samiu qe njëkohësisht autor i idesë dhe zbatues i veprës. Tek abetarja ai shihte librin bazë për shqiptarët e asaj kohe, atmosfera përreth të cilëve mbizotërohej nga shkollat e huaja. Tek abetarja ai nuk shikonte vetëm tekstin mësimor që do t’u jepte shqiptarëve shprehitë e lexim-shkrimit në gjuhën amtare, por shikonte edhe konsolidimin e mësonjëtoreve shqipe të asaj kohe, shikonte gurin e themelit në formimin e brezave që do të ngrinin shtetin shqiptar.

Vazhdo leximin!

E Hėnė, 29 Dhjetor 2014, 10:07Shkruan: Prof. dr. Njazi KAZAZI

Manastiri me nėntė medrese dhe 70 xhami

Sipas statistikave, vetëm 3,3 për qind e popullsisë së përgjithshme të Manastirit sot janë shqiptarë.

Vazhdo leximin!

E Dielė, 3 Gusht 2014, 12:46

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme