MBULIMI I KOKĖS (KAPELA DHE ĒALLMA – SHALLI), MES ADHURIMIT DHE TRADITĖS

Falënderimet i takojnë Allahut të madhëruar, salavatet qofshin për të dërguarin tonë Muhamedin s.a.v.s. dhe pasuesit tij. Çallmat ose kapelat, janë traditë e arabëve për tu mbrojtur nga nxehti. Thotë imam Maliku: Mbulimi i kokës ( el ihtibaë, el intiaal ), janë prej veprimeve të arabëve. (el munteka sherh el muvataë lilbaxhi 7/219.)

Vazhdo leximin!

E Dielė, 29 Maj 2016, 18:08

Pendimi i tė vjetėrve apo pendimi i tė rinjėve?

Nga fetvatë e dijetarit të madh Dr. Jusuf el-Kardavi

Vazhdo leximin!

E Dielė, 16 Shkurt 2014, 21:15Shkruan: Dr. Jusuf el-Kardavi

Malajzi: Jepet fetvaja pėr ndalimin e nargjilesė

Këshilli për fetva pranë Komitetit për Çështje Islame të Malajzisë ka dhënë fetvanë mbi nargjiletë.

Vazhdo leximin!

E Hėnė, 12 Gusht 2013, 18:03

Pėrllogaritjet astronomike pėr fillimin e Ramazanit

Pyetje:

”Cili është mendimi juaj lidhur me përllogaritjet astronomike për përcaktimin e ditës së parë të muajit Ramazan?”

Vazhdo leximin!

E Hėnė, 15 Korrik 2013, 10:24Shkruan: Prof. Dr. Ali Xhumua

A e nėnēmon "Hixhabi" femrėn?

Pyetja:

Pse Islami e degradon dhe e nënçmon femrën duke e mbajtur pas perçesë (i.e., dhe mbulesës apo hixhabit)?

Vazhdo leximin!

E Shtunė, 25 Gusht 2012, 20:10

DISPOZITA FETARE E VĖNIES SĖ DORĖS MBI TEURAT, INXHIL APO MBI TĖ DY KĖTO LIBRA, KUR TĖ JEPET BETIM NĖ GJYKATĖ

Këshilli i Akademisë së Fikhut Islam e shqyrtoi pyetjen e parashtruar për qëndrimin e sheriatit ndaj vënies së muslimanit dorën mbi Teurat, Inxhil apo mbi të dy këto libra, kur të jep betim në gjykatë në vendet joislame, nëse sistemi gjyqësor në ato vende ia obligon këtë gjë personit që betohet. Këshilli i shqyrtoi qëndrimet e shkollave juridike islame në përgjithësi në çka lejohet e në çka nuk lejohet të bëhet betim, dhe për betimin në gjykatë, në veçanti. Këshilli e miratoi vendimin vijues: 1-Nuk lejohet të bëhet betim në asgjë tjetër, pos se në Allahun e Madhërishëm, bazuar në hadithin:”Kush betohet, le të betohet në Allahun, përndryshe le të shuaj”.

Vazhdo leximin!

E Shtunė, 19 Nėntor 2011, 15:40

Ēėshtja e Ref'ul-Jedejn - 42 Argumente nė favor tė medhhebit hanefij

Çështja e Ref'ul-Jedejn

Vazhdo leximin!

E Mėrkurė, 2 Nėntor 2011, 18:58

1. ZĖVENDĖSIMI PĖR HAXH [1]

- Fetva të shkurtëra rreth haxhit -
Nga dijetari i shquar dr. Jusuf el-Kardavi:

Vazhdo leximin!

E Mėrkurė, 2 Nėntor 2011, 18:35Shkruan: dr. Jusuf el-Kardavi

Namazi sunet ndėrmjet ezanit dhe farzit tė Akshamit

Fetva

Vazhdo leximin!

E Dielė, 30 Tetor 2011, 14:12

Veshja e pantallonave pėr gratė

Përgjigjet Myftiu: Abdul Khalik Esh Sherif

Vazhdo leximin!

E Dielė, 27 Mars 2011, 07:06

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme