Islami politik midis reformimit dhe stagnimit

Islami politik në Botën arabe po kalon nëpër një fazë tejet të vështirë dhe komplekse. Si duket, mund të cilësohet si njëra prej periudhave të stagnimit dhe rënies. Kjo po vjen pas një periudhe të gjatë të fuqisë , e cila filloi nga mesi i viteve shtatëdhjetë të shekullit që lamë pas, e cila u quajt “rritje e lëvizjeve islame”

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 27 Shtator 2014, 08:52Shkruan: Shkruan: Qemajl Morina

Perandoria Gylen në Shqipëri

*Autori është kolumnist i regullt dhe analist i Ballkanit pranë gazetës ditore Yeni Akit në Turqi

Vazhdo leximin!

E Enjte, 25 Shtator 2014, 15:35Shkruan: Ayhan Demir*

Harmonia fetare

Politikisht, vizita e Papa Françeskos në Shqipëri dhe mosnjohja e pavarësisë së Kosovës nga ana e Vatikanit për hir të Serbisë, jep të kuptohet edhe për prishjen e harmonisë nacionale ose krahinore midis shqiptarëve të Gadishullit Ballkanik.

Vazhdo leximin!

E Dielë, 21 Shtator 2014, 16:55Shkruan: Hamdi NUHIJU

Boll!

"Boll!"

Vazhdo leximin!

E Dielë, 21 Shtator 2014, 16:44Shkruan: Shkruan: Zeqirija IBRAHIMI, Shkup

Nga Çanakalaja në Siri

Derisa shqiptarët që iu përgjigjën kushtrimit për luftë të shenjtë në Çanakala edhe mund të arsyetohen, sepse ishte një botë me analfabetizëm thuaja të plotë, me informacione aq të pakta dhe aq vështirë të përcjella, është krejt e pajustifikueshme që në këtë kohë të zhvillimit marramendës të shkencës, teknologjisë, por edhe të teologjisë, ende të rinjtë tanë të manipulohen kaq lehtë.

Vazhdo leximin!

E Dielë, 31 Gusht 2014, 19:21Shkruan: Zeqirija IBRAHIMI

Arsimi i kontrabanduar

Që nga privatizimi i arsimit të lartë, në shumë raste ai u bë një formë legale e shitjes së diplomave. Dhe, kështu si kërpudhat pas shiut, na mbinë mijëra shqiptarë të diplomuar anekënd trojeve tona, madje - që ishte më e keqja - përmes kësaj rruge thuaja çdo të dytën ditë në lagjen tonë ngrihej nga gjumi një doktor shkence

Vazhdo leximin!

E Dielë, 24 Gusht 2014, 22:47Shkruan: Zeqirija IBRAHIMI

Rryma Islamofobe shqiptare, AntiIslamistat shqiptarë

Studim socio-psikologjik: Rryma islamofobe shqiptare si substrat i kristendomit ballkanik/kristosllavizimit, dhe si ndjenjë e sëmurë

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 23 Gusht 2014, 18:21Shkruan: Fatlum Sadiku

ISIS jo në emër të Islamit

”…Kush e mbyt një njeri (pa të drejtë), i cili nuk ka mbytur askënd, ose nuk ka bërë në tokë turbullira, është sikur t’i kishte mbytur të gjithë njerëzit. E kush e ngjall (bëhet shkaktar për të jetuar dikush) është sikur t’i kishte ngjallur të gjithë njerëzit.” (Kur’ani, 5: 32).

Vazhdo leximin!

E Hënë, 18 Gusht 2014, 07:06Shkruan: Ajni Sinani

Kush i vret muslimanët?

ati i popujve të vegjël nën mëshirën e të pamëshirshmëve sikur që janë palestinezët e Gazës të rrethuar nga Izraeli apo ne shqiptarët në Evropë është situatë për tu brengosur.

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 2 Gusht 2014, 22:51Shkruan: Frymëzim DAUTI

Orgjitë…!

I lutem Zotit që për hir të Muajit të Shenjtë të Ramazanit që sapo e lamë pas, për hir të festës së madhe të Fitër Bajramit erën e të cilës po e ndjejmë akoma, dhe për hir të atyre besimtarëve të sinqertë e të devotshëm, që fatmirësisht i kemi akoma në numër më të madh, të na mbrojë nga këto ligështi dhe mos të na përfshijë në zemërimin dhe mllefin e madh ndaj këtyre “krijesave” mos-mirënjohëse, injorante dhe shpirt-prishura.

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 2 Gusht 2014, 17:50Shkruan: Kujtim Ramadani

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme