Papë Françesku dhe aleatët e tij shqiptarë

... Kundër Papës u çuan shumë kritikë të cilët e turpëruan për fjalimin agresiv e i përmendën faktin që në rininë e tij kishte qenë një pioner hitlerian.

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 16 Mars 2013, 14:27Shkruan: Olsi Jazexhi

Birmani - Dhuna ndaj muslimanëve në Birmani

Një popull i tërë kërkon një vendbanim të ri – por si ta gjejë. Pas gjysmë shekulli diktatura ushtarake duhet të mësojë se si të sillet me pakicat e tyre.

Vazhdo leximin!

E Enjte, 1 Nëntor 2012, 19:46Shkruan: Hasnain Kazim, Islamabad

DIFEKTI I SHTETNDËRTIMIT DHE DILEMAT E BASHKIMIT

Mënyra e ndërtimit të shtetit tregon pse janë të këtilla elitat politike e intelektuale, pse janë të këtillë qytetarët dhe pse është kjo vonesë shekullore në rrugën e integrimit e të anëtarësimit në familjen europiane.

Vazhdo leximin!

E Martë, 30 Tetor 2012, 18:20Shkruan: Milazim Krasniqi

TURQIZIMI I ARMIKUT TEK SHQIPTARËT

Prej kohesh, shtypi shqiptar e ka shndërruar neo-osmanizmin në temën më të lakuar të komenteve kulturore e gjeopolitike në Shqipëri. Sidomos kur ka ndonjë ngjarje që lidhet me këtë temë – si psh. deklarata e Ministrit të Arsimit të Turqisë për rishikimin e teksteve shkollore të historisë, apo edhe deklarata e Kryeministrit Berisha për lidhjet e gjakut midis shqiptarëve dhe turqve – shtypi gëlon nga histeria antiturke, antiosmane e madje shpesh edhe antimyslimane. Një pjesë e mirë e opinionit publik ka vënë alarmin tashmë për neo-osmanizmin si një rrezik kombëtar, ndaj të cilit vëmendja e kombit duhet të jetë e nderë.

Vazhdo leximin!

E Hënë, 10 Shtator 2012, 16:25Shkruan: Ergys MËRTIRI

Lufta e dy botëve

“Atyre që sulmohem me luftë, u është dhënë leje të luftojnë, ngase u është bërë zullum atyre, e All-llahu, me të vërtetë, ka fuqi që t`u ndihmojë (myslimanëve).” (22, 39).

Vazhdo leximin!

E Premte, 31 Gusht 2012, 18:55Shkruan: Naxhi Ibrahimi

Neo-sektarizmi dhe lufta e ftohtë brenda muslimanëve?

Bota islame ka pasur shpërndarje të sektarizmit në të kaluarën po ndërveprimet moderne tregojnë një strukturë të re sfidash. Neo-sektarizmi është ndryshe nga dallimet tradicionale teologjike dhe juridike në mes myslimanëve. Para se gjithash është një fenomen ideologjik dhe gjeopolitik.

Vazhdo leximin!

E Enjte, 9 Gusht 2012, 11:48Shkruan: Ibrahim Kalin

Presidenti Shqiptar

Mirëserdhe President

Vazhdo leximin!

E Hënë, 16 Korrik 2012, 19:12Shkruan: Afrim GASHI

Themelvënëia e vetëvendosjes shqiptare

Përvjetori i 134 i Lidhjes së Prizrenit

Vazhdo leximin!

E Hënë, 16 Korrik 2012, 19:10Shkruan: Abdi Baleta

Liria Turke në Greqi

http://www.mapo.al/2012/07/14/liria-turke-ne-greqi/

Vazhdo leximin!

E Hënë, 16 Korrik 2012, 18:50Shkruan: Ahmet Dursun

As Pranverë arabe e as Revolucion

Fuqitë e Mëdha duket të jenë në konflikt mbi fatin e regjimit sirian

Vazhdo leximin!

E Enjte, 12 Korrik 2012, 14:31Shkruan: Tarik Ramadan.*

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme