Mehmed Ebu Suud Efendi (896-982 h./ 1490-1574)

Ebu Suudi ishte Shejh ‘ul-islam i Perandorisë Osmane

Vazhdo leximin!

E Martë, 8 Maj 2018, 10:21Shkruan: Dr. Ibrahim Kalin

Kontributi i Hoxhë Kadri Prishtinës në mbrojtjen e tërësisë së tokave shqiptare

Hoxhë Kadriu është biri i Lutfullahut, i cili kishte nëntë fëmijë. Në vitin 1878, vit i shënuar në historinë e kombit tonë, Lutfullahut i lindi djali i parafundit, Kadriu. Ishte viti i ngjarjeve të mëdha, që synonin pikën kulmore të Rilindjes shqiptare. Kadriu i vogël u mëkëmb e hodhi shtat së bashku me ato ngjarje dramatike të Atdheut, të cilat i mbetën në kujtesë të pashlyera për tërë jetën

Vazhdo leximin!

E Hënë, 7 Maj 2018, 14:20Shkruan: Mr. Qemajl Morina

Ebu ‘ul-Muin Nesefi (rr. 438-508 / rr. 1046-1115)

Njeri nder maturidistet me te medhenje

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 25 Prill 2018, 18:13Shkruan: Dr. Muammer Iskenderoglu

Abd ‘ul-Gani En-Nabulusi (1050-1143 h./1641-1731)

Kolos i medhhebit hanefi

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 25 Prill 2018, 17:43Shkruan: Dr. Oliver Leaman

Muhammed ibn Jakub El-Firuzabadi (729-817 h./ 1328-1414)

Njeri nder leksikografet me te njohur muslimane

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 25 Prill 2018, 13:52Shkruan: Bilal Gökkır

Mulla Fenari, shejh’ul-islami i parë osman (750-834 h. / 1350-1431)

Shejh’ul-islami i parë osman

Vazhdo leximin!

E Martë, 24 Prill 2018, 09:15Shkruan: Ibrahim Kalin

Heroi serbo-shqiptar Skënderbeu ...

Heroi serbo-shqiptar Skënderbeu mbante në oborrin e tij shqiptarë dhe serbë/ I shërbeu superfuqive të kohës, i tradhtoi dhe vdiq nga malarja

Vazhdo leximin!

E Dielë, 25 Shkurt 2018, 15:07

VAKËFI – HISTORIA DHE KONCEPTI I TIJ

Vakëfi është një institucion shumë i rëndësishëm, si nga aspekti ekonomik po ashtu edhe nga aspekti shpirtëror e human

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 14 Shkurt 2018, 12:34Shkruan: Dr. Islam Hasani

EZAN AFRIČKIH ROBOVA U AMERICI: ISLAMSKI KORIJENI BLUZA

“Ljudi koji su donijeli bluz u Sjedinjene Države nisu bili Arapi nego Afrikanci koji su imali vezu s Arapima u dužem periodu”

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 14 Shkurt 2018, 12:31

RRJEDHIMET E SUNDIMIT OSMAN NDËR SHQIPTARË NË PRIZMIN E PLURALIZMIT KRITIK

Rrjedhimet e sundimit osman ndër shqiptarë duhet të vlerësohen nga aspekti i legjitimitetit të vetë Perandorisë Osmane në skenën e historisë dhe nga ndikimi që ajo pati në fatet demografike, territoriale, fetare, politike e kombëtare të shqiptarëve, të cilët nuk qenë të vetmit që iu ekspozuan atij sundimi, por qenë ata që përfituan bukur shumë prej tij.

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 14 Tetor 2017, 06:39Shkruan: Milazim KRASNIQI

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme