Menu:
 
Navigatori i Kur'anit:
 
 
Kontakti
Name:

Email Adresa:

Mesazhi juaj:


Captcha
Shkruaj kodin:
Index -> Kuriozitete ->

Sot nė botė jetojnė mė tepėr Musliman sesa Katolikė


Nga gjermanishtja: Naxhi Ibrahimi

Sipas llogaritjeve të Vatikanit, për herë të parë në historinë botërore ka më tepër muslimanë sesa katolikë. Nëse merret parasysh numri i përgjithshëm i të krishterëve përfshirë këtu edhe kishën Ortodokse dhe Protestantët, atëherë numri i të krishterëve arrin 33 përqind të popullatës botërore.
Share:  Del.icio.us  Digg  Facebook  Newsvine  Reddit  Technorati


Për herë të parë në histori ka më tepër musliman sesa katolikë. Sipas të dhënave të Vatikanit muslimanët përbëjnë 19.2 përqind të popullatës botërore kurse katolikët 17.4 përqind. „Për herë të parë në histori nuk jemi më në majë (krye): Muslimanët na kanë tejkaluar“, thotë imzot Vitorio Formenti për gazetën „L`Osservatore Romano“.

Derisa në familjet muslimane siç dihet ka shumë fëmijë, familjet e krishtera tenderojnë të kenë sa më pak fëmijë thotë ai. Këto janë të dhënat e vitit 2006.

Nëse e kemi parasysh numrin e përgjithshëm të të krishterëve duke e përfshirë kishën Ortodokse, bashkësinë e krishterë anglikane dhe protestantët dhe jo vetëm katolikët, atëherë të krishterët përbëjnë 33 përqind të popullatës së përgjithshme botërore. Këtu qëndrojmë para muslimanëve, shton Formenti.


E Martė, 18 Gusht 2009; 20:40


Kerko:

 
Ju rekomandojmë :
 
Akaid dhe Fikh Islam:
 
Të përhershme:
 
Prezantime (Powerpoint)
 
Ilahi:
» Zeriislam.com nuk qëndron domosdoshmërisht pas çdo teksti të autorëve «
Copyright © ZeriIslam 2005-2009
Free counter and web stats