Sot në botë jetojnë më tepër Musliman sesa Katolikë

Për herë të parë në histori ka më tepër musliman sesa katolikë. Sipas të dhënave të Vatikanit muslimanët përbëjnë 19.2 përqind të popullatës botërore kurse katolikët 17.4 përqind. „Për herë të parë në histori nuk jemi më në majë (krye): Muslimanët na kanë tejkaluar“, thotë imzot Vitorio Formenti për gazetën „L`Osservatore Romano“.

Derisa në familjet muslimane siç dihet ka shumë fëmijë, familjet e krishtera tenderojnë të kenë sa më pak fëmijë thotë ai. Këto janë të dhënat e vitit 2006.

Nëse e kemi parasysh numrin e përgjithshëm të të krishterëve duke e përfshirë kishën Ortodokse, bashkësinë e krishterë anglikane dhe protestantët dhe jo vetëm katolikët, atëherë të krishterët përbëjnë 33 përqind të popullatës së përgjithshme botërore. Këtu qëndrojmë para muslimanëve, shton Formenti.

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme