Të përzgjedhura
Porositë nga surja Jusuf Muslimanët e zbuluan Amerikën para Kolumbit Vendi dhe roli i shkencës së ilm’ul-kelamit Burimet e shkencës së ilm’ul-kelamit Akaidi islam i Nesefiut
 

Porositë nga surja Jusuf

Nga vepra: Nexhat Ibrahimi, Universi i Jusufit a.s., Logos-A, Shkup.

Porositë nga surja Jusuf

Muslimanët e zbuluan Amerikën para Kolumbit

Si arritën muslimanët në Amerikë para Kristofer Kol¬umbit? Përse u hesht me shekuj ky fakt para le-xu¬e¬sit? Pastaj, ku janë këta muslimanë sot?

Muslimanët e zbuluan Amerikën para Kolumbit

Vendi dhe roli i shkencës së ilm’ul-kelamit

Dijetari bashkëkohor Tarik Ramadan mendon se akaidi është shkencë elite, në frymën dhe suazat e së cilës do ta shtrijnë aktivitetin edhe shkencat tjera.

Vendi dhe roli i shkencës së ilm’ul-kelamit

Burimet e shkencës së ilm’ul-kelamit

Shkenca e ilm’ul-kelamit është dituri origjinale islame, e cila doli si rezultat i zhvillimit të diskutimeve që kishin të bënin me Kur’anin, se a është Fjal

Burimet e shkencës së ilm’ul-kelamit

Akaidi islam i Nesefiut

Fjala e përkthyesit

Akaidi islam i Nesefiut
   
Artikujt e fundit:

Hafiz Ali Korça – Hoxha i përndjekur (Vështrim për Abetaren e tij)

29 Gusht, 2017

Hafiz Ali Korça, duke përkthyer kryeveprat si “Gjylistani”, “Rubairat”, si dhe “Jusufi me Zelihane”, i bëri të flasin në shqip poetë

Lexo artikullin

Postuar në Trashegimia

Pushkini, ashtu si nuk e njohim![1]

21 Gusht, 2017

"Unë punoj për lavdi të Kur’anit”

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime autoriale

Leximi te muslimanët, virtyt apo bezdi

12 Gusht, 2017

- Me rastin e Natës së Kadrit, Natës së leximit - Libri është për mendjen atë çfarë dritarja është për shtëpinë”

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime autoriale

Kelami dhe Islami

8 Gusht, 2017

Sot, pak muslimanë dinë ndonjë gjë rreth shkollave esh’arije dhe maturidije apo marrëdhënies së tyre me Islamin

Lexo artikullin

Postuar në Akaid dhe Fikh Islam

Racionaliteti në Filozofinë Islame

8 Gusht, 2017

... duhet shquar se “fundi i filozofisë”, i shpallur me një siguri të këtillë nga postmodernistët, nuk është tërësisht një fund, meq&

Lexo artikullin

Postuar në Akaid dhe Fikh Islam

Futbolli, sport relaksues apo ritual satanik!

25 Qërshor, 2017

Futbolli do të shohim nuk është i rastit, por çështje e planifikuar mirë nga grupe të caktuara, është çështje e iluminatit, e grupeve masonis

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime autoriale

Thirrja Islame ndër shqiptarë në ambientin konkret gjeokulturor e gjeopolitik dhe të postmodernizmit

14 Qërshor, 2017

Dy myezinë të këtyre dy xhamive, djem të rinj, të veshur si të gjithë të rinjtë e tjerë prishtinas, pasi thirrën ezanin dhe falën namazin vu

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime Aktuale

Hilja ndaj imamëve (Përse abuzohet me imamët?)

7 Qërshor, 2017

Richard Peppiatt â

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime autoriale

AGJËRIMI I TË SËMURIT DHE I GJIDHËNËSES NË RAMAZAN

3 Qërshor, 2017

Dijetarët pajtohen se personit të sëmurë i lejohet që mos të agjërojë në ramazan.

Lexo artikullin

Postuar në Akaid dhe Fikh Islam

Imam Raif Shaban Latifi

16 Maj, 2017

Sikur kjo kopje të ishte publikuar në Shqipëri, Imam Raifi do të njihej sikur njëri nga imamët e parë shqiptar që kanë përkthyer Kuranin në gjuh&

Lexo artikullin

Postuar në Trashegimia

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme