Muslimanët e zbuluan Amerikën para Kolumbit

Si arritën muslimanët në Amerikë para Kristofer Kol¬umbit? Përse u hesht me shekuj ky fakt para le-xu¬e¬sit? Pastaj, ku janë këta muslimanë sot?

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 30 Janar 2016, 21:55Shkruan: Nexhat Ibrahimi

Alija Izetbegoviqi (Pikëpamje nga jeta, vepra dhe idetë)

“Kush është indiferent ndaj Alisë, pas takimit me të, bëhet simpatizues. Kush është simpatizues, bëhet tifoz. Nëse tashmë ka qenë tifoz, bëhet fanatik.” (Abdullah Sidran)

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 2 Dhjetor 2015, 17:02Shkruan: Nexhat Ibrahimi

Islami ka vend edhe për të tjerët

“Sikur të kishte dashur Zoti yt, do t’i besonin çka janë në tokë që të gjithë. A ti do t’i detyrosh njerëzit të bëhen besimtarë?” (Junus, 99).

Vazhdo leximin!

E Premte, 20 Nëntor 2015, 20:01Shkruan: Nexhat Ibrahimi

Drejt një ‘feje’ estradizuese (Çfarë Islami, në fakt, dëshirojmë)

Qëllimi kryesor i këtij shkrimi është aktualizimi i fesë ndër besimtarët dhe vendosja e saj në vendin e vet meritor, feja si udhëzues shpirti dhe mendjeje për njerëzit dhe jo argëtim dhe relaks për masat.

Vazhdo leximin!

E Hënë, 21 Shtator 2015, 17:25Shkruan: Nexhat Ibrahimi

Islami viktimë dhe kundërshtues i terrorizmit...

Fuqitë e mëdha botërore, në periudhën e ashtuquajtur të Luftës së Ftohtë, si SHBA dhe BRSS, zbatuan në lojë të bashkërenduar, sipas të cilës secila palë përkrahte kundërshtarët politikë të palës tjetër.

Vazhdo leximin!

E Martë, 8 Shtator 2015, 18:06Shkruan: Nexhat Ibrahimi, Prizren

Të (keq)kuptuarit e Islamit deri në shtrembërim

Muslimanët duhet të jenë mendjemprehtë e largpamës, të mos gabojnë e të bëhen pre e kurthit që duke mbrojtur Islamin dhe muslimanët nga Islamofobia dhe të gjitha padrejtësitë ndaj tyre, të mbrojnë edhe ata që në emër të Islamit dhe muslimanëve bëjnë krime e padrejtësi si ndaj jomuslimanëve ashtu edhe ndaj vetë muslimanëve.

Vazhdo leximin!

E Dielë, 30 Gusht 2015, 18:46Shkruan: Nexhat Ibrahimi

Për çfarë ligjëratash kemi nevojë

Imameve, hatibeve dhe ligjeruesve tjere

Vazhdo leximin!

E Enjte, 13 Gusht 2015, 21:10Shkruan: Nexhat Ibrahimi

Disa vrojtime (personale) pas Ramazanit

Islami e ngre lart dijen, lapsin e letrën, madje më lart se gjakun e shehidit.

Vazhdo leximin!

E Premte, 3 Korrik 2015, 07:29Shkruan: Nexhat Ibrahimi

NDIKIMI I TRASHËGIMISË GREKE TE MYSLIMANËT

Ky artikull është botuar në revistën “Hikmet”, nr.6, Verë, Prishtinë 2014, organ i “Institutit për shkencat humane – Ibni Sina”.

Vazhdo leximin!

E Premte, 24 Prill 2015, 09:46Shkruan: Nexhat Ibrahimi

Islami dhe romanizimi e kristianizimi i parashqiptarëve

Ilirët, përkatësisht para-shqiptarët, si një ndër dy-tre popujt më të lashtë të Evropës, në epokën parahistorike e historike kanë “banuar në një rajon të gjerë, i cili nga Perëndimi mbyllej nga Deti Adriatik dhe ai Jon, në Veri nga Alpet Lindore dhe Drava, në Lindje nga Danubi - Morava - Vardari, ndërsa në Jug nga Epiri dhe vise të tjera helene. Për­veç kësaj, mund të flitet me mjaft siguri për praninë e ele­menteve ilire në Azinë e Vogël, në Greqi dhe në Itali.

Vazhdo leximin!

E Premte, 3 Prill 2015, 20:52Shkruan: Nexhat Ibrahimi

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme