Disa copëza të diplomacisë së Muhammedit a. s.

Ky artikull është botuar në revistën “Hikmet”, nr. 1, Pranverë, Prishtinë 2013, organ i “Institutit për shkencat humane – Ibni Sina”.

Vazhdo leximin!

E Hënë, 13 Maj 2013, 16:44Shkruan: Nexhat Ibrahimi

Aspekte të ofendimit të Islamit dhe të Muhammedit a.s.

Shkrimi eshte botuar ne revisten SHENJA, mars, 2013, Shkup.

Vazhdo leximin!

E Hënë, 1 Prill 2013, 21:21Shkruan: Nexhat Ibrahimi

Mëkati dhe pasojat e tij

Publikuar ne revisten ETIKA, Shkurt 2013.

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 23 Shkurt 2013, 06:50Shkruan: Nexhat Ibrahimi

Islami dhe poezia

Publikuar ne revisten SHENJA. nentor, 2012.

Vazhdo leximin!

E Hënë, 24 Dhjetor 2012, 16:42Shkruan: Nexhat Ibrahimi

Epilogu ...

Shkeputje nga jeteshkrimi me titull "KUJTIME", botuar ne SHB "LOGOS-A", SHkup, 2009.

Vazhdo leximin!

E Premte, 14 Dhjetor 2012, 15:43Shkruan: Nexhat Ibrahimi

Vendi dhe roli i Kur’anit në sistemet bashkëkohore politike dhe shtetërore në disa vende muslimane

Motto:

“Nëse All-llahu udhëzon përmes teje një njeri, është më mirë për ty sesa të kesh mirësinë e gjithë botës.” [1]

Vazhdo leximin!

E Hënë, 10 Dhjetor 2012, 13:49Shkruan: Nexhat Ibrahimi

Disa pikëpamje leksikore dhe stilistike të i’xhazit të Kur’anit - Skicë-

Moto:

“Ne po ta rrëfejmë rrëfimin më të bukur, Me këtë që po ta shpallim këtë Kur’an. Ti vërtetë këtë më parë nuk e ke ditur.” (Jusuf, 3)

Vazhdo leximin!

E Hënë, 10 Dhjetor 2012, 13:33Shkruan: Nexhat Ibrahimi

Ideologjia dhe hegjemonia serbomadhe - Burimet e gjenocidit serb në Ballkan -[1]

[1] Ligjërata mbahet më 24. 11. 2012, në Prizren, në organizim të OJQ “IDEA”.

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 24 Nëntor 2012, 20:37Shkruan: Nexhat Ibrahimi

Pengesat dhe perspektiva e dialogut ndërmjet Islamit dhe Kristianizmit - (Kapërcimi i paneklezianizmit / evrocentrizmit)

Kur’ani mëson se Islami nuk është religjion që është paraqitur me Muhammedin a. s.. All-llahu nuk është Zot i veçantë vetëm për muslimanët. As Muhammedi a. s. nuk ka pohuar për veten se është i pari prej të dërguarve të Zotit...

Vazhdo leximin!

E Premte, 23 Nëntor 2012, 16:08Shkruan: Nexhat Ibrahimi

Meditime dhe mësime rreth hixhretit

Publikuar ne revisten ETIKA nr. 56, nentor 2012, fq. 8-9.

Vazhdo leximin!

E Martë, 13 Nëntor 2012, 21:14Shkruan: Nexhat Ibrahimi

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme