Si i dëbuam dhe vramë arnautët (shqiptarët) nga Nishi

Dëshmia e rrallë nga libri i autorit serb në vitin 1877

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 14 Korrik 2018, 12:32

Letrat e dërguara të Pejgamberit a.s

Pejgamberi a.s kohë pas kohe ka dërguar letra për thirrje në Islam mbretërve të shteteve të ndryshme si dhe guvernatorëve të qyteteve të ndryshme. Disa nga këto letra kanë mbërritur deri në kohën tonë të ruajtura nëpër muze të ndryshme. Këto letra pra janë ato letra të cilat janë thirrëset për fenë më të nderuar e më të lartë tek All-llahu xh.sh.

Vazhdo leximin!

E Hënë, 24 Maj 2010, 14:23Shkruan: Ardit Hoxhllaku

Faik Konica hapi epoken e rikrishterizimit te shqiptareve

- Me rastin e 115-vjetorit të pagëzimit të Faik Konicës -

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 24 Prill 2010, 07:54Shkruan: Dr. Thanas L. Gjika

ÇETNIKËT SËRB MASAKRUAN SHQIPTARËT MUHAMMEDAN | THE NEW YORK TIMES, 31/12/1912

Reportazhi i publikuar në gazetën New York Times më 31 dhjetor të vitit 1912, tregon se si mijëra shqiptarë, mes tyre gra e fëmijë, u masakruan prej ushtrisë serbe.

Londër,E martë,31 dhjetor 1912.

Vazhdo leximin!

E Premte, 23 Prill 2010, 18:28

Klerikët muslimanë shqiptarë në dosjet e Myftinisë së Stambollit

Në dosjet që ruhen brenda arkivit të myftinisë së Stambollit, hasim edhe në ato të hoxhallarëve të arsimuar nga trojet shqiptare, por ne do të ndalemi në këtë artikull rreth dosjeve të hoxhallarëve shqiptarë nga qytetet, fshatrat apo lokalitetet që kanë mbetur brenda kufijve të Republikës së Shqipërisë, si dhe atyre që janë nga shqiptarët e republikave të Malit të Zi dhe Greqisë, ndonëse dosjet e tyre janë të pakta aq sa të numërohen me majat e gishtave.

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 14 Prill 2010, 14:13Shkruan: Ermal Nurja


RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit