Studimet shqiptare kanë mangësi të dhënash

Figurat historike, në librat shqip shkruhet shpesh se filani ishte atdhetar i flaktë, i cili luftoi me shpatë në dorë, për të mbrojtur çështjen kombëtare, por pavarësisht nga atdhetarizmi i tij i flaktë, kush ishte kjo figurë konkretisht? Kjo nuk dihet dhe shpeshherë as nuk i intereson lexuesit.

Vazhdo leximin!

E Dielë, 5 Shkurt 2012, 09:48Shkruan: Robert Elsie

Intervistë me Imam Vehbi Sulejman Gavoçin, shqiptar nga Damasku - Siria

Intervistë ekskluzive me Imam Vehbi Sulejman Gavoçin, dijetar i madh musliman Shkodran Vehbi Sulejman Gavoçi nuk është dijetari i vetëm musliman shqiptar në botën islame, përveç atij numërohen edhe dijetarë të tjerë njohur si: Shejh El-Albani, Shejh Abdul-Kadir Arnauti, Shejh Nuhi, gjyshi i Shejh Shuajb el-Arnautit që jeton ende etj.

Vazhdo leximin!

E Martë, 16 Gusht 2011, 07:14Shkruan: Haxhi Vehbi Sulejman Gavoçi dhe Ermal Bega, Damask 2004

Pjesë nga një intervistë e Alia Izetbegoviqit dhënë revistës

"Politika mund të jetë një mjeshtri fisnike, por më shpesh është një e keqe e domosdoshme. Ajo rëndom është e ndytë si kanalizimi, por është edhe e dobishme sa kanalizimi. Shkëlqimi i një pallati, pa dyshim është meritë edhe e funksionimit të mirë të kanalizimit."

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 2 Shkurt 2011, 17:40

Bota e xhindeve, fakte dhe iluzione

Njerëzit dhe xhindet
Kufiri i marrëdhënieve mes njeriut dhe xhindeve
Vakumi shpirtëror tek myslimanët bashkëkohorë

Gazetari: Abdusamed Nasir
I ftuar: Shejh Jusuf Kardavi

Vazhdo leximin!

E Dielë, 28 Nëntor 2010, 09:35

Intervistë me kolosin e publicistikës islamo-shqiptare, Nexhat Ibrahimin

Gazeta e përdyjavshme Impakt -Tiranë-Prishtinë-Shkup
Intervistë me kolosin e publicistikës islamo-shqiptare, Nexhat Ibrahimin
Me rastin e 10 vjetorit të daljes nga burgu.
Numri i pyetjeve:
Tema: Fëmijëria, shkollimi, burgimi, veprimtaria, libri islam, gjendja e sotme e xhematit, gjendja e sotme dhe e djeshme.
Intervistues: Liridon Kadriu

Vazhdo leximin!

E Enjte, 18 Shkurt 2010, 18:09Shkruan: Nexhat Ibrahimi

INTERVISTË E SHAQIR FETAHUT DHËNË REVISTËS “Levizja Islame”

L. Islame:Si i komentoni sulmet e 11 Shtatorit?
Sh. Fetahu: Nuk ka dyshim se njeriu është krijesë më e dalluar në këtë botë dhe vepra më madhështore e All-llahut xh.sh.. Andaj,çdo atak kundër tij është edhe atak kundër veprës së All-llahut xh.sh.. Mirëpo, me rastin e 11 shtatorit, SHBA dhe bota tjetër mbetën të befasuar dhe të hutuar, gjendje kjo që rezultoi me qëndrime të njëanshme dhe të dyshimta, që rezultoi me pasoja negative për njollosjen e Islamit dhe pjestarëve të tij në tërë botën.
Andaj gjith ajo që pasoi më vonë është në konotacion të një dominimi politik, ekonomik dhe strategjik në sferat e interesit politik në botë.

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 19 Dhjetor 2009, 09:55

Shkenca në botën Islame

Intervistë me Ahmed Zevailin – fitues i çmimit Nobel

Vazhdo leximin!

E Martë, 24 Nëntor 2009, 21:00

Paskal Milo për takimin që pati me Rugovën në Romë në vitin 1999

7 maj 1999, Ora 23.15

Sonte, në orën 21.00, u takova me Rugovën në Vilën "Panfilio", që është rezidencë qeveritare. Kisha qenë njëherë në këtë vilë, në fund të korrikut 1997, kur shkuam me Nanon të ftuar nga qeveria italiane për të marrë pjesë në konferencën për Shqipërinë.

Vazhdo leximin!

E Dielë, 15 Nëntor 2009, 21:43

Gazetari i el-Xheziras për gazetën Zvicerane

“Nganjëherë e kam të vështirë të jam neutral”

Zyrih: Sipas korrespondentit të “el-Xheziras” Tamer Aboalenin sulmi mbi minaret do të kuptohet si sulm kundër islamit.

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 21 Tetor 2009, 20:32

Intervistë me myftiun Naim Tërnava, kryetar i Bashkësisë Islame të Kosovës

Zëri i Amerikës
02-09-2009


Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, myftiu Naim Tërnava, tha sot në një bisedë për Zërin e Amerikës se që nga paslufta ka pasur përpjekje për ndërhyrje të elementeve të skajshëm fetar që nuk kanë të bëjnë fare me besimin islam. Në bisedë më korrespondentin tonë në Prishtinë, Besim Abazi, myftiu Tërnava u ka bërë thirrje institucioneve të vendit që të punojnë për pengimin e elementëve të tillë, ndërsa ka tërhequr vëmendjen në shkallën e lartë të tolerancës fetare në vend.

Vazhdo leximin!

E Enjte, 3 Shtator 2009, 07:47Shkruan: Besim Abazi

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme