"Qytetërimi" në duar të hajdutëve

... qytetërimi po devijon” drejt një të panjohure.

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 26 Qërshor 2021, 09:38Shkruan: Nexhat Ibrahimi

KOSOVA E KA FITUAR LUFTËN ME PANSLLAVIZMIN, BETEJA E SAJ E RADHËS ËSHTË ME NEOKOLONIALIZMIN

E sigurt është se në një Kosovë të deshqiptarizuar e të deislamizuar, sërish do të triumfonte ortodoksia sllave, sepse Perëndimi pa shqiptarët e Kosovës, shumica absolute e të cilëve janë muslimanë, nuk ka asnjë shans të ruajë fitoren mbi ortodoksinë dhe pansllavizmin këtu.

Vazhdo leximin!

E Enjte, 7 Qërshor 2018, 12:48Shkruan: Dr. Milazim Krasniqi

SI DUKEN EMISIONET TELEVIZIVE FETARE GJATË RAMAZANIT

Besoj se tematika do të duhej të zgjerohej, duke përfshirë edhe aspekte historike e sociale të Islamit ndër shqiptarë, dokumentarë për xhami të vjetra, për hoxhallarë të njohur që i kanë kontribuar besimit e atdheut, vështrime për literaturën shqipe me sfond islam, vështrime e vlerësime mbi poezinë popullore me motive islame, etj.

Vazhdo leximin!

E Enjte, 7 Qërshor 2018, 00:01Shkruan: Dr. Milazim Krasniqi

Thirrja Islame ndër shqiptarë në ambientin konkret gjeokulturor e gjeopolitik dhe të postmodernizmit

Dy myezinë të këtyre dy xhamive, djem të rinj, të veshur si të gjithë të rinjtë e tjerë prishtinas, pasi thirrën ezanin dhe falën namazin vullnetar, nxorën celularët dhe po kontrollonin me vëmendje ose ndonjë portal ose profilet e veta në rrjetet sociale.

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 14 Qërshor 2017, 16:33Shkruan: Milazim KRASNIQI

Tragjedia e Parisit nxori në pah racizmin tonë të fshehur

Racizmi ynë nuk ka ndryshuar. Është i gjallë e po gjen çdo ditë justifikime të reja për dhembshurinë tonë selektive.

Vazhdo leximin!

E Dielë, 15 Nëntor 2015, 10:07Shkruan: Nga Jonathan Cook

Çfarë është Islami politik?*

Megjithëse diskutimet rreth motivit politik apo interesit klasor duhet të vazhdojnë të jenë pjesë e narrativës rreth Islamit bashkëkohor

Vazhdo leximin!

E Premte, 5 Qërshor 2015, 06:49Shkruan: Charles Hirschkind

Horizonti i Europës

Në frontin politik, lidhja e Europës me sfidat kyçe globale të botës ka për t’u bërë përsëri një çështje diskutimi për sa ka të bëjë me sigurinë e energjisë, krizën në Ukrainë, luftën në Siri, numrin gjithmonë në rritje të refugjatëve sirianë, terrorizmin e Shtetit Islam të Irakut dhe Shamit (ISIS) dhe me procesin e paqes palestineze.

Vazhdo leximin!

E Premte, 10 Prill 2015, 18:24Shkruan: Shkruan: Ibrahim KALLËN*, Ankara

Erdoganizmi vs. titizmit

Qysh në maj-qershor 1948 ne ishim më se të ndërgjegjshëm se Titoja e titistët, si tradhtarë të marksizëm-leninizmit, ishin dhe mbeteshin të dëmshëm e të rrezikshëm për të gjitha partitë komuniste, për lëvizjet revolucionare dhe luftërat nacionalçlirimtare kudo në botë, por për ne, komunistët e popullin shqiptar, ata, përveç sa më sipër, ishin e do të mbeteshin edhe armiq direkt, antishqiptarë të egër e të betuar. (Enver Hoxha, Titistët, fq. 532)

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 25 Shkurt 2015, 16:34Shkruan: Zeqirija IBRAHIMI

A ka vdekur Filozofia?

*Autori është profesor i filozofisë, ka ligjëruar në Washington University, College of Holly Cross, Gerogetown University, Bilkent University dhe TOBB. Ka botuar një sërë veprash dhe punimesh shkencore, ndër to të përthyera edhe në shqip: “Islami dhe Perëndimi” – 2011 dhe “Islami, Arsyeja dhe Bota moderne” – 2012, që të dyja të botuara nga shtëpia botuese Logos-A në Shkup. Ibrahim Kallën (turq. Ibrahim Kalın) për momentin ushtron funksionin e zëdhënësit të presidencës së Republikës së Turqisë. Ky artikull është shkruar në gjuhën angleze për të përditshmen “DailySabah”.

Vazhdo leximin!

E Premte, 20 Shkurt 2015, 06:28Shkruan: Shkruan: Ibrahim Kallën*, Ankara

KOMBI APO FEJA?!

 

rn

 

rn

 

rn

E Martë, 10 Shkurt 2015, 17:05Shkruan: Redi SHEHU

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme