Sanliurfa

https://www.trt.net.tr/shqip/sot-ne-histori/2020/02/11/kalendari-historik-11-shkurt-1356816

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 12 Shkurt 2020, 15:04

Emrat me origjinë arabe në Spanjë

Emrat me origjinë arabe në Spanjë

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 12 Janar 2019, 19:27Shkruan: Nexhat Ibrahimi

Shtatë këshilla për mposhtjen e etjes

Me hyrjen e muajit të begatë të Ramazanit në stinën e verës, agjëruesit i vështirësohet më shumë çështja e etjes, normale kjo për zgjatjen e kohës së agjërimit më shumë se 14 orë në ditë të nxehta, duke bërë që organizmi të ketë humbje të vazhdueshme të ujit gjatë këtyre orëve, deri në kohën e Iftarit kur nevoja bëhet e patjetërsueshme për të zëvendësuar menjëherë lëngjet e humbura nga indet gjatë ditës.

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 13 Qërshor 2015, 14:20

NJË DUA RAMAZANI E HARRUAR NË MESIN TONË

O Allahu im! Më ruaj për Ramazan dhe ma bënë të mundshëm Ramazanin si dhe merre atë nga unë të pranuar!

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 13 Qërshor 2015, 06:55

Dijetari mysliman e zbuloi Amerikën, 500 vite para Kristofor Kolombt?

Ndonëse në “historinë zyrtare” për shekuj me radhë thuhet se Kristofor Kolombi ishte personi i parë që zbuloi Amerikën, në mediat botërore qarkullon një artikull i cili pretendon se dijetari mysliman aziatik, Abu Rayhan el Biruni, zbuloi shekuj më parë kontinentin, para se Kolombo ta ketë bërë një gjë të tillë.

Vazhdo leximin!

E Enjte, 5 Shkurt 2015, 17:12

Fjalët arabe në gjuhën angleze

Një përzgjedhje e fjalëve interesante dhe të papritura angleze rrjedhin nga gjuha arabe.

Vazhdo leximin!

E Dielë, 12 Tetor 2014, 08:50

ZBULIMI I NJË DETI NËN SHTRESËN E TRETË TË TOKËS

Profeti [alejhis salatu ves selam], katërmbëdhjetë shekuj më parë, na ka lajmëruar për ekzistimin e një zjarri nën det dhe ekzistimin e një deti nën atë zjarr, athua vallë kush mund ta ketë lajmëruar për këtë që vetëm tash së fundmi e ka zbuluar shkenca?!

Vazhdo leximin!

E Hënë, 23 Qërshor 2014, 14:03Shkruan: Ing. Abdudaim el-Kehil

Erërat mbarësuese

“Ne i lëshojmë erërat mbarësuese, e nga qielli (retë) lëshojmë shi dhe atë ua japim ta pini, e ju nuk mund ta ruani atë. (Hixhr 22)”

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 12 Mars 2014, 15:20Shkruan: Artan Mehmeti

Uniforma osmane

"Francezët janë racë frikacake dhe nuk ka nevojë për ushtri. Uniformat që kam dërguar do t'i veshin njerëzit tuaj dhe në kohë të përshtatshme do të vizitojnë bregun e lumit në mënyrë që francezët mund t'i shohin. "

Vazhdo leximin!

E Dielë, 22 Dhjetor 2013, 05:32

anksioza

NJEZET KËSHILLA PER QETESIM SHPIRTEROR

Vazhdo leximin!

E Hënë, 27 Shkurt 2012, 21:03Shkruan: Hasan Shemsi Basha

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit