Masturbimi mes fesë, mjekësisë, dhe shoqërisë

Masturbimi është diçka e papëlqyeshme (mekruh) dhe mund të lejohet vetëm në tre raste:
1 – Kur personi ka frikë nga marrëdhëniet seksuale jashtëmartesore.
2 – Ai që e praktikon duhet të jetë beqar, i pamartuar.
3 – Duhet ta praktikojë me qëllim që të mposhtë epshin që e tundon dhe jo për ta stimuluar atë.

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 5 Nëntor 2014, 21:09Shkruan: Dr. Muhamed El-Mehdij

Kënga dhe Muzika!?

Kënga është zbavitje që i qetëson shpirtrat, i gëzon zemrat dhe i kënaq veshët. Islami e lejon këngën që nuk përmban në vete fjalë të turpshme, dëm e nxitje për mëkat. Këngën mund ta shoqërojë mu­zika që nuk ngacmon e provokon. Kënga preferohet në raste festive si p.sh. në ditët e Bajramit, martesës, kthimit të udhëtarit (kurbet­çiut), lindjes etj.

Vazhdo leximin!

E Dielë, 18 Maj 2014, 05:50Shkruan: Dr. Jusuf el-Kardavi.

Abdesti nga pikëpamja shkencore: larja e duarve

Mënyra se si merret abdesti i plotë në formën adekuate [1]

Vazhdo leximin!

E Enjte, 28 Nëntor 2013, 20:21Shkruan: Dr.Maxhid Amir

Nga duhet të ecë rinia shqiptare!?

Naimi ka porositur:
“Vetëm dritë e dituris’ përpara do të na shpjerë”!

Vazhdo leximin!

E Enjte, 21 Mars 2013, 17:35Shkruan: Emir Salihi

NJË UDHËTIM NË BOTËN E KAFSHËVE

Stolitë e qiellit :Zogjtë

Vazhdo leximin!

E Martë, 8 Maj 2012, 20:51Shkruan: Harun Jahja

E PYETA FENË TIME !

- Si është puna ime, në çfarë gjendje jam?

Vazhdo leximin!

E Martë, 12 Korrik 2011, 20:18Shkruan: Bekim Rrahimi

Xhumaja dhe shkolla

Vrapojme te dy me canten e librave ne shpine qe na tundet majtas-djathtas. Une e Meti, shoku im i vetem besimtar i klases, nxitojme per te kapur autobuzin e Tiranes se Re tek Libri Universitar, autobuz i cili na shpie per pak minuta te bukura permes bulevardit te gjere mu perballe xhamise se tejmbushur te Ethem Beut ne qender te Tiranes.

Vazhdo leximin!

E Martë, 24 Gusht 2010, 19:10Shkruan: Armir Taraj*

"Le iene" (Hienat)

"Aljazeera Shqip" Qershor 08 2010
Emisioni i perjavshem "Le iene" (Hienat) i televizionit italian ITALIAUNO vendos perballe njeri-tjetrit dy femije: Danielin çifut qe jeton ne nje shtepi te bukur ne qytetin sionist Sderot dhe Abdullahin, i cili jeton ne rrenojat e shtepise se tij te bombarduar nga izraelitet ne agresionin kunder Gazes. Gazetari i pyet dhe ato pergjigjen.

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 9 Qërshor 2010, 09:55

Tetë gënjeshtrat e nënës sime

Nëna ime jo gjithmonë e ka thënë të vërtetën... më ka gënjyer tetë herë në momentet e rëndësishme të jetës!

Vazhdo leximin!

E Enjte, 3 Qërshor 2010, 12:08Shkruan: Dr. Mustafa Akkad

Varësia nga të qenët online

Në rrethanat profesionale dhe private, përdorimi i internetit deri në një farë mase është i vetëkuptueshëm. Pa dyshim është një medium i dobishëm dhe argëtues. Mirëpo gjithnjë e më qartë shihet se mund të zhvillohen edhe forma problematike po madje edhe vartëse të përdorimit të tij.

Vazhdo leximin!

E Martë, 1 Qërshor 2010, 19:56

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit