EL-BIRUNI THEMELUES I FEVE KOMPARATIVE

Ahmed el-Biruni si themelues të religjioneve komparative

Vazhdo leximin!

E Hënë, 10 Janar 2022, 14:36Shkruan: Kamar Oniah Kamaruzzaman[1]

SFIDA PËR TË KUPTUAR SFIDAT E MUSLIMANËVE. Një lexim i veprës së Nexhat Ibrahimit*

http://bota-islame.com/sfida-per-te-kuptuar-sfidat-e-muslimaneve-nje-lexim-i-vepres-se-nexhat-ibrahimit/?fbclid=IwAR3JfBNczgl5cH6aLaN8ws4rfT1FvCmmgKRqcrwQw5GvnavS8-J3UMD1j-Y

Vazhdo leximin!

E Hënë, 26 Prill 2021, 18:33Shkruan: Haki SAHITAJ

PERËNDIMI ISLAMOFOBIK RUAN SAJESËN E VET MESJETARE ANTIMUSLIMANE – REPUBLIKËN SERBE

Revista SHENJA, Shkup, Gusht 2020.

Vazhdo leximin!

E Enjte, 13 Gusht 2020, 08:41Shkruan: Xhemaludin LLATIQ, Sarajevë

DIJETARET E HUMBURA TË ISLAMIT

Revista SHENJA, Shkup, Gusht 2020.

Vazhdo leximin!

E Enjte, 13 Gusht 2020, 08:36Shkruan: Mehrunisha SULEMAN & Afaaf RAJBEE

Islami dhe epoka shekullare

Publikuar ne DITURI ISLAME, nr. 355, qershor 2020, fq. 15-17

Vazhdo leximin!

E Hënë, 20 Korrik 2020, 18:23Shkruan: Dr. Khalil Abdurrashid[1]

GJENOCIDI GREK NË ÇAMËRI

Greqia as që e njeh gjenocidin grek ndaj çamëve dhe nuk lejon çamët muslimanë të rikthehen në tokat e tyre. Nuk pajtohet për rikthimin e pasurive të çamëve muslimanë shqiptarë, vlera e së cilës shkon deri në 2.5 miliardë dollarë. Nga ana tjetër ndaj rreth 100 mijë çamëve dhe 300-400 mijë shqiptarëve emigrantë që jetojnë në Greqi vazhdon armiqësia racore.

Vazhdo leximin!

E Dielë, 28 Qërshor 2020, 07:44Shkruan: Ayhan Demir*

DISA ASPEKTE TË LUFTËS PËR ALFABETIN SHQIP NË STAMBOLL

Samiu shkruan: “Është për t’u çuditur qysh ka rrojtur gjer më sot komb’ i shqiptarëvet, duk mos me shkruar’ e duk mos me kënduarë gjuhën’ e re, kur janë humburë kaqë kombe, që shkruanin’ e këndonin’ gjuhën’ e tyre si syrjanëtë, kaldenjasitë, llatinët e të tjerë”

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 23 Maj 2020, 15:44Shkruan: Hasan Kaleshi

Biografia e Raziut[1]

Shkëputje nga vepra:
Etika teleologjike e Fahruddin er-Raziut (The Teleological Ethics of Fakhr al-Din al-Razi); Brill - Leiden – Boston, 2006, fq. 4-11.

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 19 Shkurt 2020, 19:39Shkruan: Ayman Shihadeh

HAXHXHI: UDHËTIMI MË I RËNDËSISHËM JETËSOR I BESIMTARIT

Nëse dikush mund të quhet njeri me fat në këtë botë, ai është haxhiu i cili me pasurinë e fituar në mënyrë të ndershme e kryen haxhin e tij në Kabe, e ka fituar pastërtinë dhe ndershmërinë e një fëmije të sapolindur dhe ka mbijetuar me nder pjesën e mbetur të jetës si një shembull për njerëzit e tjerë.

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 24 Korrik 2019, 13:18Shkruan: MUHAREM OMERDIĆ

Koha e Gazaliut: Kushtet politike dhe fetare

Gazaliu realizoi një vlerësim kritik të një kohe të karakterizuar nga religjioziteti i kombinuar me hipokrizi dhe konflikt të tmerrshëm në mes arsyes dhe besimit.

Vazhdo leximin!

E Dielë, 5 Maj 2019, 20:38Shkruan: Prof. M. Umaruddin

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme