Ekskluzive: Ja teqet më të njohura shqiptare në Greqi

Vlerësohet se në vitet ’70 afër njëqind bekatshinj jetonin në Selanik, diku 20-30 familje.

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 30 Gusht 2017, 15:35Shkruan: Salih Mehmeti

Hafiz Ali Korça – Hoxha i përndjekur (Vështrim për Abetaren e tij)

Hafiz Ali Korça, duke përkthyer kryeveprat si “Gjylistani”, “Rubairat”, si dhe “Jusufi me Zelihane”, i bëri të flasin në shqip poetët e mëdhenj si Saadiun, O. Kajamin etj.

Vazhdo leximin!

E Martë, 29 Gusht 2017, 21:04Shkruan: Nijazi Kazazi

Imam Raif Shaban Latifi

Sikur kjo kopje të ishte publikuar në Shqipëri, Imam Raifi do të njihej sikur njëri nga imamët e parë shqiptar që kanë përkthyer Kuranin në gjuhën shqipe.

Vazhdo leximin!

E Martë, 16 Maj 2017, 19:14Shkruan: Bekim Hasani, Melbourne, Australi

Historia e besimit mysliman në fshatin Flet, Pukë

shati Kulumri, Flet, Xahtë e kane pas për zakon me marr hoxhën nepër shtepia për me këndu "mevlud". I veçantë ishte muaji Ramazan ku u organizoheshin faljet e namazit të "teravive" në disa shtëpi të Fletit si dhe në xhami.

Vazhdo leximin!

E Enjte, 6 Tetor 2016, 07:13Shkruan: Gëzim Kopani (Myfti i Pukës)

Këta ishin kryeministrat shqiptarë në Perandorinë Osmane

http://www.mesazhi.com/new/keta-ishin-kryeministrat-shqiptare-ne-perandorine-osmane/

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 31 Tetor 2015, 06:06

SHPËRNGULJA E SHQIPTARËVE PËR NË TURQI 1937-1941 DHE ROLI I BASHKËSISË FETARE ISLAME NË PENGIMIN E SAJ

Bashkësia Fetare Islame në Shkup (në vazhdim BFI), në periudha të ndryshme kohore pati organe të ndryshme drejtuese, disa prej të cilave funksiononin që nga periudha e Perandorisë Osmane. Me themelimin e Mbretërisë SKS (1918), me qëllim të futjes nën kontrollin e saj, autoritetet e Beogradit, themeluan Myftininë Supreme, e cila drejtpërsëdrejti merrej me organizimin fetar të mbarë popullsisë myslimane në vend.

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 1 Prill 2015, 20:05Shkruan: Qerim LITA – Shkup

NË LUFTËRAT BALLKANIKE 1912-1913

Mbretëritë serbe, malazeze dhe greke kanë ushtruar gjenocid dhe spastrim etnik mbi popullsinë myslimane shqiptare

Vazhdo leximin!

E Premte, 27 Shkurt 2015, 15:33Shkruan: Dr. Bajram XHAFA (Universiteti “Luigj Gurakuqi”, Shkodër)

Hoxhë Kadri Prishtina, Ministri i Drejtësisë që u akuzua për rivendosjen e SHERIATIT në drejtësinë shqiptare

“Kërkimi i s‘vërtetës është e drejt e mendjes”

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 25 Shkurt 2015, 06:39Shkruan: Edmond Sharka

Kavaja, “Qyteti Islam i Shqiptarëve”

Rrethi i Kavajësbën pjesë në Qarkun e Tiranës, m

Vazhdo leximin!

E Martë, 10 Shkurt 2015, 07:38

Pak nga historia e Islamit në Peqin

Xhamia e Peqinit , Sh Vazhdo leximin!

E Martë, 10 Shkurt 2015, 07:35

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit