Halil Inalçik, i pari deshifrues i “Sanxhak Arvanid-it”

Ky historian është i pari që nxori nga pluhuri dhe harresa e kohës “DEFTER-I SANCAK-I ARVANID”, e përktheu nga osmanishtja e vjetër shkruar me gërma arabe, në turqishten modern, shkruar me gërma latine.

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 15 Gusht 2015, 22:26Shkruan: Ervin Fetahu

Ja kush është kryeministri Ahmet Davutoglu

Ahmet Davutoglu kryeministër është konfirmim i fuqisë së Turqisë dhe konfirmim i një politike stabile, ekonomie të zhvilluar me bashkëjetesë paqësore, si dhe i një politike të jashtme parimore.

Vazhdo leximin!

E Dielë, 24 Gusht 2014, 22:23Shkruan: Shkruan: Ibrahim Kalin, Stamboll

Shejh Muhammed Teki Usmani

Mufti Muhammed Teki Usmani llogaritet një ndër dijetarët më eminent të botës islame. Është ekspert në fushën e Jurispendencës Islame (Fikh), Ekonomisë Islame, Hadithit dhe Tasavufit.

Vazhdo leximin!

E Dielë, 1 Qërshor 2014, 14:50

TË DHËNA BIBLIOGRAFIKE PËR PROF.DR.MUHAMET PIRRAKUN

Pashtriku.org, 31. 01. 2014 - Mbrëmë me datë 30. 01. 2014 ndërroi jetë historiani ynë i shquar dhe ish i burgosuri politik, Prof. Dr. MUHAMET (MAN) PIRRAKU 1944-2014. Nesër, me datë 01. 02. 2014 mbahet mbledhja komemorative në ambientet e "Institutit Albanologjik" në Prishtinë në ora 11.00, ndërsa varrimi bëhet në fshatin Flamuras (Sankoc) në ora 15.00. Pamja mbahet në Prishtinë, Rruga "Bledi II".

Vazhdo leximin!

E Hënë, 3 Shkurt 2014, 19:41

EL-BAKIL-LANI

Përktheu: Fatih Ibrahimi

Vazhdo leximin!

E Premte, 13 Shtator 2013, 16:51Shkruan: Dr. G. F. Haddad

Shejh ul Islam Mustafa Sabri Pasha

Shejhu’l-Islami i fundit i Halifatit Osman

Vazhdo leximin!

E Martë, 27 Gusht 2013, 17:55

Muvehid Hebibi një hap para kohës

“Duajeni librin, sepse libri është burim i diturisë”
(Muvehidi)

Vazhdo leximin!

E Martë, 31 Korrik 2012, 16:05Shkruan: Nexhmedin Ademi

HAXHI VEHBI SULEJMAN GAVOÇI

GAVOÇI, Studiues i Apasionuar Dhe Ligjërues i Rrallë

Vazhdo leximin!

E Hënë, 15 Gusht 2011, 21:20

Ferit Vokopola

Origjina e familjes së tij ka lidhje me fshatin Vokopolë, i ndodhur rreth 20 km në verilindje të qytetit të Beratit. Vokopola është një fshat ku sipas Robert Elsie në mesin e shek. XVII kishte ardhur nga Persia Husejn Tusiu dhe kish ndërtuar aty objekte kulti e kish predikuar besimin islam.

Vazhdo leximin!

E Martë, 15 Shkurt 2011, 14:13Shkruan: Bedri telegrafi

Mbi jetën e Sejid Kutubit

Sejid Kutubi lindi në vitin 1906 në një fshat të quajtur Mosha në krahinën Asijut në Egjipt. Nëna e tij ishte grua goxha fetare dhe e dhënë pas Kuranit. Ajo dëshironte që fëmijët e saj ta mësonin Librin e All-llahut përmendësh. Ai ia kushtoi nënës së vet librin Et-Tasvir‘ul- fenni fi‘l-Kur’an (Ilustrimi artistik në Kuran) dhe në të shkruan: “Dëshira jote më e madhe ka qenë që Perëndia të ma kapte zemrën time, që ta mësoja Kuranin përmendësh dhe ta recitoja Kuranin ulur pranë teje me një intonacion të bukur. Prandaj unë e kam mësuar Kuranin përmendësh dhe e kam plotësuar një pjesë të dëshirës sate.” Babai i tij, Ibrahimi ishte bujk njëkohësisht ai ishte edhe një musliman i devotshëm. Librin Mushahidat‘ul-Kijameh fi’l-Kur’an (Dita e ringjalljes në Kur’an) ia ka kushtuar babait të vet, Sejid në të cilin shkruante: “Kur isha fëmijë ti ma ngulite në zemrën dhe mendjen time frikën nga Dita e Kijametit. Kurrë nuk më ke qortuar, por jeta jote e përditshme për mua ka qenë shembull i një njeriu që gjithnjë e ka parasysh Ditën e Gjykimit.”

Vazhdo leximin!

E Dielë, 12 Shtator 2010, 10:55Shkruan: M. M. Siddik

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme