GJYSMËHËNA E BAJRAMIT

O Gjysmëhëna e Shevalit! O drita e syrit të agjëruesve!

Vazhdo leximin!

E Enjte, 26 Maj 2022, 17:24Shkruan: ALAME MUHAMMED IKBAL

URATË PËR ADEM KURTPASHËN

POEZIA E PARË NË GJUHËN SHQIPE NË GJAKOVË
SHKRUE NGA YVEJS EFENDIJA, GJAKOVË, 1699

Vazhdo leximin!

E Premte, 18 Nëntor 2016, 07:02Shkruan: Mexhid YVEJSI, pergatiti

KOSOVËS (Poezi)

* Mësues i gjuhës shqipe në Siri dhe Liban.

Vazhdo leximin!

E Hënë, 26 Janar 2015, 12:02Shkruan: Shevket S. GAVOÇI*

VËLLAIT NEXHAT (Kushtuar vëllait, Nexhat Ibrahimi)

Bengazi, Libi, 03.03.1993
Poezi e shkruar para 21 vitesh...

Vazhdo leximin!

E Dielë, 4 Janar 2015, 21:42Shkruan: Mulaim Shehu

PALESTINË, PO VUAJMË ME TY

Të tre besimet hyjnore të mëdha
Atje e kanë rrënjën
Nga Profeti Ibrahim
Atje e kemi tokën mëmë

Vazhdo leximin!

E Hënë, 4 Gusht 2014, 10:04Shkruan: Ermal BEGA

POEMA E MËRGIMTARËVE*

... Sapo i ngarkuan qerret
me sëmundjet vdekjeprurëse
dhe vazhduan rrugën
duke kërkuar atdheun në rërë
atdheu gjelbërim pas tyre
psherëtinte ...

Vazhdo leximin!

E Premte, 6 Qërshor 2014, 08:03Shkruan: Barakat Latif ARNAUTI (Siri, 1935)

SHKENCA DHE FEJA

Muhammed Ikball (1877-1938)

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 8 Shkurt 2014, 07:44Shkruan: Muhammed Ikball

Për jetimin

Gjeje një jetim,
Mëshiroje, bukë jepi, kokën ia ledhato,
Do të të zbutet zemra
Dhe qëllimet tua përnjëherë i realizon

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 4 Janar 2014, 17:27Shkruan: Ilmi Rexhepi

“E VËRTETA E TRETUR”

Poezi kushtuar Palestines

Vazhdo leximin!

E Dielë, 18 Nëntor 2012, 05:56Shkruan: Ensar Sinani

Rreze drite

Jeta e tillë është ...

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 8 Shtator 2012, 21:02Shkruan: Anderson Marku

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit