Mosha e Nënës së Besimtarëve, Aishes kur u martua me Profetin Muhamed s.a.v.s

Faktet qe nxjerin analistët muslimanë tregojnë se mosha e hazreti Aishes duhet të ketë qenë diku tek 19-20 vjeç.

Vazhdo leximin!

E Premte, 3 Korrik 2015, 08:06Shkruan: Alban Çuli

Modeli islam në emancipimin e gruas

Abstrakt

Nëse erërat e injorancës paraislame, kanë arritur që ti rikthejnë disa zakone dhe tradita që dominonin botën para Islamit, ato nuk kanë arritur të prevalojnë mbi arritjet e emancipimit islam të gruas. Shpirti i këtij emancipimi dhe frytet e tij vërehen edhe në kohën e regresit të civilizimit islam, regres i cili ka pllakosur botën islame. Edhe në këto kushte të rënda, jeta jonë sociale ofron modele grash të cilat depërtojnë në fusha të ndryshme të jetës, si ajo e shkencës së hadithit, fikhut, letërsisë etj.

Vazhdo leximin!

E Premte, 12 Qërshor 2015, 14:59Shkruan: Dr. Muhamed Amare

Sëmundjet e gjirit

Gjinjtë janë gjëndra qumështi, çifte, të vendosura në muskujt e kraharorit në mes të brinjës së tretë dhe të gjashtë. Deri në moshën 8-10 vjeçare zhvillimi i tyre është i njëjtë si te djemtë ashtu edhe te vajzat.

Vazhdo leximin!

E Martë, 26 Maj 2015, 15:05Shkruan: Dr. Selami Sylejmani, dr.sci gjinekolog, ultrasonist

MUSLIMANSKA MUŠKA IMENA

MUŠKA IMENA

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 18 Prill 2015, 06:59

MUSLIMANSKA ŽENSKA IMENA

Muslimanska lijepa imena i njihovo značenje

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 18 Prill 2015, 06:52

Dossier/ Mbulesa e grave myslimane, Fan Noli përballë Ali Këlcyrës

Nuk dua të hyj në esencë të çështjes pse kjo është një cështje e cila duhet zgjidhur prej Vëllezërve tonë muhamedanë edhe as nuk duhet të trazohemi në punë të tyre.

Vazhdo leximin!

E Hënë, 1 Shtator 2014, 16:57

MARTESA DHE SEKSUALITETI NË ISLAM

Një udhëzues për të martuarit dhe të pamartuarit

Vazhdo leximin!

E Martë, 10 Qërshor 2014, 17:05Shkruan: Autor: Asim Uysal

HOLIVUDI NA KA MARRË FATIN ANDAJ MOS LEJONI QË EDHE JUVE TË JU BËJNË ATË!

Letra e krishterës drejtuar myslimaneve: "Ju kam zili, sepse ju jeni më të lumtura se ne! "

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 22 Qërshor 2013, 07:46

Veshja islame e femrës dhe koha në të cilën jetojmë

Veshja e femrës para të huajve dhe jashtë shtëpisë duhet t’i plotësojë këto kushte:

Vazhdo leximin!

E Enjte, 22 Shtator 2011, 05:34Shkruan: Behxhet Jashari

MBULESA NË HEBRAIZËM, KRISHTERIM DHE NË ISLAM !

Dr. Jusuf El Kardavi thotë: "Në qoftë se All-llahu i ka quajtur ehli-kitabët pabesimtarë, të padrejtë dhe mëkatarë, për shkak se ata nuk patën gjykuar sipas Tevratit (Dhjatës së vjetër) dhe Ungjillit (Dhjatës së re), atëherë ai që lë anash e nuk e përfillë Kur'anin dhe nuk gjykon sipas asaj që ka zbritur All-llahu xh.sh., a thua është mëkatar më i vogël se ata?! A thua Kur'ani është me vlerë më të vogël se shpalljet e mëparshme, kështu që mospërfillja dhe mohimi i tij të jenë mëkat më i vogël? Përgjigjja është: Gjithsesi JO. Madje, a thua Zoti i Madhërishëm mat me dy njësi matëse?! Dhe, po qe se hebrenjtë dhe të krishterët e braktisin librin e tyre e janë pabesimtarë e mëkatarë, a thua muslimanëve, nëse braktisin librin e tyre dhe e hedhin atë pas shpine, do t'u falet gabimi i tillë?! JO, Gjithsesi JO".

Vazhdo leximin!

E Premte, 17 Qërshor 2011, 06:07Shkruan: Bekim Rrahimi

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme