IVAN AGUÉL / SHEJH ABDULHADI AKILI

Përkundër konvertimit në Islam, Ivan Aguéli gëzon respekt në Suedi.

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 26 Qërshor 2021, 09:49Shkruan: Ibsal Nexi, Prizren

RRAPI, KJO BUKURI E ZOTIT

Është thuajse karakteristikë e përbashkët që rrapi është mbjellë pranë ndonjë xhamie, kurse nën degët e tij besimtarët, të moshuarit dhe udhëtarët, kanë pushuar por edhe kanë kryer detyrat e tyre fetare, abdest, namaz e iftar në disa raste.

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 26 Qërshor 2021, 09:41Shkruan: Nexhat Ibrahimi

MUFTIU MURTEZA KARAGJOZI NGA TIVARI

Shenja Mars 2021, Shkup, nr. 119, fq. 95.

Vazhdo leximin!

E Enjte, 18 Mars 2021, 21:45Shkruan: Nexhat Ibrahimi

SHTATË SHENJA TË VAZHDUESHME

Në kohën e teknologjisë së lartë në çdo çast mund ta vrojtojmë botën dhe gjithësinë, shumë shpejt e lehtë i përcjellim ndryshimet kozmike, por vështirë i shpjegojmë ato. Ngushëllim duhet të gjejmë në librat e shenjtë.

Revista SHENJA, OPINION/ANALIZË, Jun 17, 2020

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 17 Qërshor 2020, 10:37Shkruan: ISN

DORQOLL

Danubi ishte me xhami të shumta, secila prej tyre ka mëhallën.

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 13 Qërshor 2020, 08:49Shkruan: ISN

SULLTAN ABDULMEXHIDI II

Asambleja Kombëtare e Turqisë në Ankara, e cila e suprimoi sulltanatin, në anën tjetër e zgjodhi Abdulmexhidin për halif të muslimanëve. Ai ishte edhe halifi i fundit osman, i 37 me radhë i dinastisë, nga viti 1922-1924.

Vazhdo leximin!

E Hënë, 8 Qërshor 2020, 12:27Shkruan: ISN

AHMED NUREDIN, I BIRI I ABDULHAMIDIT II

Në epitafin e AHMED NUREDINIT shkruan: “Princ Ahmed Nuredin, i biri Sulltan Abdulhamidit II. Më 11.06.1900 -02.06.1945.” “El-Fatiha”!

Vazhdo leximin!

E Hënë, 8 Qërshor 2020, 09:59Shkruan: ISN

JASHAR BEJ SHKUPI

Jashar bej Shkupi ishte një politikan, patriot dhe ideolog i kohës, pjesëtar i Lidhjes së Prizrenit më 1878.

Vazhdo leximin!

E Hënë, 1 Qërshor 2020, 16:09Shkruan: Nexhat Ibrahimi

AGJËRIMI I MUAJIT RAMAZAN, DIGË DHE MELHEM

Revista, SHENJA, prill 2020, fq. 64-66.

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 15 Prill 2020, 23:30Shkruan: Shkruan: ISN

REFORMIMI I TË MENDUARIT MUSLIMAN

https://shenja.tv/reformimi-i-te-menduarit-musliman/
OPINION/ANALIZË Apr 7, 2020

Vazhdo leximin!

E Hënë, 13 Prill 2020, 18:46Shkruan: Nexhat Ibrahimi

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit