Studim: Çdo i katërti person në botë është musliman

Sipas kësaj islami është religjioni i dytë në botë pas krishterizmit me 2.1 deri 2.2 miliard besimtarë. Studimin e ka bërë instituti amerikan „Pew“ dhe konsiderohet deri tani si më gjithëpërfshirësi në këtë drejtim. Për herë të parë jep numër të saktë të muslimanëve. Të dhënat japin një shifër prej 1 deri 1.8 miliard njerëz.

Raporti jep disa të dhëna befasuese: Në Gjermani ku jetojnë afërsisht katër milion musliman, jetojnë më shumë musliman sesa në Libanon apo sesa në Amerikën Veriore dhe Jugore së bashku (4.6). Në Rusi jetojnë më shumë musliman sesa në Jordani dhe Libi. Vendlindja shpirtërore e muslimanëve është Lindja e Afërt, por sipas raportit, 20 përqind e muslimanëve jetojnë në Lindjen e Afërt dhe Afrikën Veriore, kurse 60 përqind në Azi. Shteti me më shumë musliman është Indonezia. Sipas të dhënave në Zvicër jetojnë 350.000 musliman.

E Premte, 09. Tetor 09

www.20minuten.ch

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme