Dallimi ne mes te ftohjes se zakonshme dhe gripit te derrit

Simptoma
Ftohja Gripi H1N1

Zjarmia
Zjarmia rralle shfaqet me ftohjen.
Zjarmia eshte zakonisht prezente me gripin e derrit (deri 80%te rasteve). Temperatora prej 37.7 C ose me e larte per 3 deri ne 4 dite shoqerohet me gripin

Kolla
Zakonisht eshte prezente nje kolle therese dhe e cila prodhon mukoze
Me gripin H1N1 eshte prezente kolla e thate

Dhimbjet
Dhimbje te vogla te trupit mund te jene pjese e ftohjes
Dhimbje shume te forta te trpit jane te zakonshme ne gripin H1N1

Hundet e zena
Hundet e zena dhe qe rrjedhin jane te zakonshme ne ftohejn e rendomte, dhe zakonisht kalojne vetvetiu brenda javes
Hundet e zena nuk jane zakonisht te pranishme ne gripin H1N1

Mornicat
Ethet (mornicat) nuk jane te pranishme me ftohjen
60% te njerezve perjetojne ethe me gripin H1N1

Lodhje
Lodhja eshte pak e shprehur tek ftohja
Lodhja eshte mesatarisht e mund te behet edhe shume erende me H1N1

Teshtitja
Teshtitja wshtw e zakonshme ne ftohje
Teshtitja nuk eshte e zakonshme tek gripi H1N1

Simptoma te papritura
Simptomoat e ftohjes zhvillohen ne periudhe disa ditore
Gripi H1N1 ka zhvillim te shpejte brenda 3 - 6 ore. Ai godet fort dhe ne te perfshihen simptoma te papritura si temperature dhe dhimbje.

Kokedhembja
Kokedhembja eshte shume e rralle tek ftohja e rendomte
Kokedhembja eshte shume e zakonshem tek gripi H1N1 (80%) te rasteve

Dhembja e fytit
Dhembja e fytit shoqerohet me ftohje
Dhembja e fytit zakonisht nuk ndodh te gripi H1N1

Therja ne kraheror
Therja ne gjoks eshte e vogel em und te jete edhe mesatare tek ftohja .
Zakonisht therja e gjoksit eshte e ashper tek gripi H1N1.

E vetmja menyre per ta ndalur kete epidemi eshte me ane te vetedijesimit.

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme