DEKLARATË E LIGËS SË DIJETARËVE MUSLIMANË PËRKITAZI ME SULMIN ÇIFUT MBI KARVANIN E ANIJEVE TË LIRISË

Bismil-lahi’rr Rrahmani’rr Rrahim

Me emrin e Allahut të Madhëruar, Mëshiruesit, Mëshirëplotit!

“...por dredhia e keqe nuk godit tjetër vetëm ata që kurdisën...” Fatir, 43.

Falënderimi i takon Allahut, i Cili lartëson këtë fe me ndihmën e Tij dhe nënshtron - përulë pabesimin me fuqinë e Tij; Atij që gjërat ecin sipas përcaktimit të Tij; Atij që dhuntitë nuk kanë të sosur falë falënderimit për Të; Atij që lë të mashtrohen pabesimtarët me veprat e tyre e pastaj i ndëshkon; Atij që me drejtësinë e Tij caktoi të jenë ditët endëse (sjellin sprova e largojnë ato) kurse fundin e mrekullueshëm – me mirësinë e Tij- e caktoi të jetë për të devotshmit!

Dëshmojmë se Allahu është Një, nuk ka shok; është i vetëm dhe pa nevojë për asgjë, nuk ka lindë askënd, nuk është i lindur dhe asgjë nuk është i ngjashëm me Të.

Dëshmojmë se Muhammedi është rob dhe i dërguari i Tij i fundit; ai çrrënjosi idhujtarinë dhe zhduku shpifjet. Përshëndetjet qofshin mbi të, familjen, shokët dhe pasuesit e tij gjer në amshim!

Liga e Dijetarëve Muslimanë dënon ashpër këtë krim dhe këto ndërhyrje makabre të piratëve mason mbi karvanin e anijeve të lirisë, të cilat për/me qëllime humanitare i qenë drejtuar popullit të Gazës së bllokuar. Ata me këto gjeste kundërshtuan të gjitha parimet hyjnore, të gjitha ligjet tokësore, të gjitha zakonet ndërkombëtare; ata dogjën e shkatërruan të gjitha kartat ndërkombëtare të të drejtave dhe shfaqen armiqësinë e tyre ndaj njerëzimit.

Hajdutët çifutë sulmuan nga ajri e deti njerëzit e pafajshëm dhe kryen krime mbi ta duke lënë pas të vdekur e plagosur, për të dëshmuar kështu se ata janë një soj - racë kriminele, që njeriu nuk ka vlere aspak për ta e aq më pak të drejtat fetare të tyre.

Të vërtetën e ka thënë Allahu i Madhëruar për ta:

“لَتَجِدَنَّ أَشَدَّ النَّاسِ عَدَاوَةً لِّلَّذِينَ آمَنُواْ الْيَهُودَ

Gjithqysh ti do të vëresh se jehuditë dhe ata që i përshkruan Zotit shok (idhujtarët) janë njerëzit me armiqësi të fortë kundër besimtarëve (kundër muslimanëve)...” el-Maide, 82.

“وَلَن تَرْضَى عَنكَ الْيَهُودُ

Jehuditë kurrë nuk do të jenë të kënaqur me ty...” el-Bekare, 120.

“كُلَّمَا أَوْقَدُواْ نَاراً لِّلْحَرْبِ أَطْفَأَهَا اللّهُ وَيَسْعَوْنَ فِي الأَرْضِ فَسَاداً وَاللّهُ لاَ يُحِبُّ الْمُفْسِدِينَ

...Sa herë që ndezën zjarr për luftë, All-llahu e shuajti atë, e ata përpiqen për shkatërrime në tokë. All-llahu nuk i do ngatërrestarët.”el-Maide, 64.

Çfarë presim prej një populli që kanë vrarë profetët e tyre dhe kanë cilësuar me të meta Allahun, i pastër qoftë nga shpifjet e tyre!

Muslimanëve iu mbetet detyrim që të mbështesin vëllezërit e tyre në Gaza ne çfarëdo forme: shpirtërore, materiale, etj.

Mbetet obligim edhe i:

· Gazetarëve dhe publicistëve që të hedhin dritë mbi këtë akt qyqar të çifutëve dhe të zbulojnë fytyrën e vërtetë të tyre;

· Ligjvënësve që çështjen e krimit çifut ta ngrisin edhe në qarqe dhe tubime ndërkombëtare përkitazi me ligjin;

· Hoxhallarëve dhe teologëve që të nxisin për kontribut të muslimanëve për këtë problematikë. Imamëve të xhamive iu mbetet që në vazhdimësi të luten për vëllezërit e tyre në Gaza dhe Palestinë që Allahu i Madhëruar t’i ndihmojë dhe përforcojë në qëndrimet e tyre;

· Politikanëve dhe udhëheqësve që të dënojnë këtë krim dhe të organizojnë takime në nivel shtetesh islame për të dalë më pas me qëndrime të ashpra, më e lehta prej të cilave do të ishte bojkoti i përgjithshëm i çifutëve;

· Shoqatave islame, çfarëdo emri që të kenë, që të jenë përkrahë vëllezërve të tyre në Palestinë dhe të dënojnë këto akte barbare të çifutëve.

O ju liderë arabë (e muslimanë)! Mos i ikni përgjegjësisë, të cilën ua ka ngarkuar Allahu i Madhëruar, shkatërrojeni zgjedhën e hekurt të urisë dhe frikës në Gaza, lironi ata nga zinxhirët dhe prangat që u janë vënë prej çifutëve. Bojkotoni masonët politikisht, tërhiqni ambasadorët tuaj dhe përzëni ambasadorët e tyre, ndalni mallrat e tyre, mos ua shitni naftën dhe gazin tuaj armiqve të njerëzimit. Dëshmojeni gatishmërinë tuaj për ummetin islam dhe faktojeni vëllazërinë tuaj fetare!

“وَإِنْ تَتَوَلَّوا يَسْتَبْدِلْ قَوْمًا غَيْرَكُمْ ثُمْ لا يَكُونوا أَمْثَالَكُمْ

...Po nëse ju i ktheni shpinën, Ai do t'ju zëvendësojë me një popull tjetër, që nuk do të jetë si ju.” Muhammed, 38.

Bashkësi ndërkombëtare!

Ku janë shoqatat tuaja? Ku mbeti autoriteti juaj? A mos vallë të janë grabitur ligjet apo të janë izoluar?

O jo të zotë të mendjes! O aktivistë të të drejtave të njeriut anekënd botës!

Kjo është dhunë dhe shkelje ndërkombëtare e të drejtave të njeriut ngase sulmi u krye në mbi dyzet nacionalitete, pa dalluar muslimanë, të krishterë a çifut, me qëllim të vrasjes, plagosjes, prangosjes së tyre, për të dëshmuar luftën e pakompromis të tyre kundër çdo iniciative humane dhe bamirëse!

Ku mbeti drejtësia! Një popull i tërë është bllokuar dhe i është privuar madje edhe e drejta e ushqimit dhe pijes...

Nuk mund të harrojmë pa falënderuar tërë ata që të nxitur nga obligimi fetar apo njerëzor morën pjesë në këtë karvan humanitar kurse dëshmorët e detit të rënë nga radhët e muslimanëve i përgëzojmë me thënien profetike:

“الْمَائِدُ فِي الْبَحْرِ الَّذِي يُصِيبُهُ الْقَيْءُ لَهُ أَجْرُ شَهِيدٍ وَالْغَرِقُ لَهُ أَجْرُ شَهِيدَيْنِ

Atij që i merren mendtë në det dhe i vjen të vjellë ka shpërblimin e dëshmorit kurse i fundosuri ka shpërblimin e dy dëshmorëve” (Transmeton Ebu Davudi ndërsa Hadithi nga Albani është cilësuar hasen.)

Dhe ne me këtë rast dhe ne këto rrethana që na kanë shkaktuar dhimbje të papërshkruara, kërkojmë dhe presim ndihmën e Allahut të Madhëruar ngase:

“فَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْراً

E, pa dyshim se pas vështirësisë është lehtësimi.” el-Inshirah, 5.

“وَلَيَنصُرَنَّ اللَّهُ مَن يَنصُرُهُ

...E All-llahu patjetër do ta ndihmojë atë që ndihmon rrugën e Tij...”. el-Haxh-xh, 40.

“وَاللّهُ غَالِبٌ عَلَى أَمْرِهِ وَلَـكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لاَ يَعْلَمُونَ

...All-llahu është mbizotërues i punës së vet, por shumica e njerëzve nuk e dinë (fshehtësinë e çështjeve).” Jusuf, 21.

Përshëndetjet qofshin mbi profetin tone, Muhammedin, familjen dhe shokët e tij!

Liga e Dijetarëve Muslimanë


Burimi: http://saaid.net/mktarat/flasteen/285.htm

Përshtati: Sedat Islami

3/6/2010.

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme