TURQIA E PARA NË SHKENCË

Edhe përkushtimi i TUBITAK-ut bëri që numri i shkencëtarëve brenda 8 viteve të rritet për 107%.

Kjo rritje e madhe e çoi Turqinë në krye të platformës në Evropë.

Kërkim-zhvillimit i kushtohet një rëndësi e veçantë për të cilin janë ndarë edhe burimet e rëndësishme të të ardhurave, strategji kjo që dha frutat e saj.

Turqia la pas në shpejtësinë e rritjes së burimeve financiare për kërkim-zhvillim të 23 vendet e BE-së dhe doli në vendin e 5-të.

Pjesëmarrja e sektorit privat në burimet financiare të ndara për kërkim-zhvillim në vitin 2004 ishte 23% ndërsa në vitin 2008 doli në 41%.

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme