Sarajevë: Bashkësia Islame ndalon Babadimrin

“Babadimri nuk është i njohur dhe nuk njihet në traditë islame të boshnjakëve. Ai është një simbol krishterë që po i imponohet fëmijëve boshnjakë si një personazh neutral”, thuhet në dekretën e ashtuquajtur fetva të Bashkësisë Islame të Bosnjë-Hercegovinës.

Rijaseti i këtij komuniteti alarmoi besimtarët e saj se Babadimri është personifikim i krishterimit dhe se ai është i njohur në traditën krishtere me emrin Shën Nikolla.

Por kjo bashkësi fetare megjithatë ka vlerësuar se është e drejtë e çdo familje të vlerësojë personazhin e Babadimrit, i cili nuk personifikohet me islamin...

 (INA)

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme