SATANIZMI

I

Satanizmi që njihet si “adhurimi i djallit” është një prej ideologjive më torturuese dhe dhunuese në shoqërinë njerëzore. Satanizmi është një pjellë e hebraizmit, gjegjësisht ka lind nga sektet e fshehta kabaliste hebreje. Gjerë në shekullin VIII është zhvilluar si një sekt i fshehtë hebrej, duke praktikuar magjinë e zezë. Me 1960 në Kalifornia të Amerikës, Andon Szandor Lavej, hebreji me prejardhje hungareze, themeloi satanizmin modern. Themelet e para i kishte vendosur satanisti britanik që njihet me nofkën “bishë” (The Beast 666), Aleister Crowley në fillim të vitit 1900. Filozofia e tij ishte ‘bën çka të donë’ dhe thotë se kjo filozofi ishte inspiruar nga djalli në shkrimin e librit The Book of Law (Libri i Ligjeve). Në vitin 1966, Lavej shpall veten themelues të ‘kishës së djallit’. Edhe ky, si mësuesi i tij, mision kryesor e konsideronte shkatërrimin e religjioneve si besime në një Zot, kështu që të ketë pasues të tij më shumë të cilët do t’i shërbejnë djallit.
“Satanizmi nuk është vetëm grup ateist, por edhe anti-teist (kundër Zotit)” thotë ai.


II
Satanistët nuk besojn në Zot, në engjuj, parajsë, ferr, librat e shenjtë, shpirt dhe djall. Besojnë vetëm në atë që është materiale. Kurse djallin nuk e besojnë, por e marrin si simbol për kundërshtimin e feve. Ata bazohen në teorin e Darvinit se njeriu është një kafshë e evoluar. Në një nga postimet e Kishës së Djallit, ceket besimi i satanistëve: Satanistët nuk besojnë diçka mbi natyrën, egzistencën e Zotit apo djallit. Për satanistët, njeriu është Zot i vetëvetës.
Njëri nga priftat Satanist Peter Gilmore thotë: ”njeriu është një kafshë prandaj detyrohet të jetojë si kafshë. Prej teorisë së Darvinit janë ndikuar edhe fashizmi dhe komunizmi ku në shekullin e kalur morën jetën e 120 milion njerëzve. Duke u mbështetur në idet e Nietzches vie grupi neo-nazist. Lavey thotë: Nietzche ishte një satanist në mendimet dhe idet e tij, dhe ka ndikuar në mua.
Po ashtu edhe themeluesi i komunizmit, Karl Marx, gjatë studimeve në Universitetin e Berlinit, kishte shkruar poezi dhe i kishte emërtuar me ermin”Oulanem”emër që është përdor në msitik për djallin.
Hulumtuesi i satanizmit Jefrry Stefan, konsideron se ekzistojnë shtatë shkallë të afrimit tek satana. Në shkallën e parë gjinden falltarët dhe ata qe merren me magji, ndërsa në shkallën më të lartë janë Iluministët-“ithtarët e pastër të satanës”.

III
Në shekullin XIX francezi me prejardhje hebrenje Elifas Levi, formon  simbolin që përdoret edhe nga “kisha e djallit” dhe Lavey, simbolin e Bafometit që njihet si bricjapë androgjen, gjysmë grua gjysmë burrë. Simboli tjetër i rëndësishëm është “Pentagrami” apo Ylli Pesëcepësh që njihet dhe jep një pamje të bricjapit të errësirës, Bafometit.
Satanistët si ritual të tyre kanë “meshën e zezë”që për hërë të parë i hasim në fund të shek.XVII dhe fillim të shek.XVIII. Për kryerjen e këtyre meshave, satanistët kishin ftuar priftërinjtë katolikë të cilët ishin përjashtuar nga kisha. Një nga këta, ish prift, satanisti Gvidburg, përshkruan se si ishin mbajtur keto mesha. Femra lakuriqe shtrihej në krevat, duke lëshuar poshtë kokën dhe këmbët. Në gjoksin e saj vendosnin një peshqir me kryq, kurse në stomak vendosnin një gotë. Prifti Gvidburg, pastaj e prente me thikë fytin e foshnjes në barkun e 
nënës dhe mbushte gotën me gjak. Trupin e fëmiut e ruanin, në mënyrë që nga ai më vonë të bënin pluhurin magjik.

 

Në shumicën e teksteve sataniste rok muzika e sidomos”Heavy Metal” (rok i rëndë) që njihet si ‘klithma e satanës’, paraqet një derilium ritual me të cilin adhurohet satana. Shfrytëzohet një ritëm i cili i përgjigjet aktit seksual thotë John Tod hulumtues i satanizmit. Nëse njerëzit një kohë i nënshtrohen këtyre tingujve, ata më vonë bëhen më shqetësues, më depresiv e pastaj edhe më agresiv. Ai i cili ka durim t’i dëgjoj tekstet e kësaj muzike, shpejt do të përfundoj se mesazhi i tyre është: të kundërvyerit e shoqërisë, prindërve dhe vlerave tjera tradicionale. Duke filluar nga “mbreti i muzikës rok” Elvis Prisli që ishte një narkoman dhe homoseksual,duke vazhduar me grupin legjendar “Beatles” pastaj Led Zeppelin, Rolling Stone, Metallica, The Eagles, Pink Flojd, etj përveq muzikës shkatërruese japin edhe mesazhet e tyre të fshehta për adhurimin e satanës. P.sh në kapakun e CD-së së grupit rok “Eagles” është fotoja e themeluesit të ‘kishës së djallit’ Andon Szandor Lavej. Ka edhe grupe më ekstreme të cilët koncertet i mbajnë ne vende të pista, me gjakderdhje, të errëta dhe gjatë koncertit grisin librat e shenjtë fetar. Edhe në kinematografin botërore kemi të inkuadruar në satanizm.
Aktoret e bukura, të tilla si Xhejn Mansfield dhe Merilin Monro përdoreshin nga njerëzit e elitës si vegla seksi. Xhejn Mansfield merrte pjese në ritulet satanike për të përmirësuar karrierën në Hollivud.IV


Satanistët i kushtojnë kujdes të veçantë rinisë. Ata rinisë i premtojnë kënaqësi seksuale, pasuri, famë dhe ndikim apo fuqi. Hulumtuesi Jefrry Stefan shkruan:” satanisti, pasi që vendos kontakt me një adoleshent, pas një kohe e thërret në takim ku i premton drogë dhe seks gratis. Pastaj e fotografon në situata komprometuese (të droguar dhe këtë e shfrytëzon për ta shantazhuar). Takimet zbavitëse “party“ përcillen me muzikë të rëndë „heavy Metal“. Në një gjendje të tillë të dehjes narkotike, kjo muzikë depërton në ndërdije, në atë mënyrë që njeriu identifikohet me fjalët dhe ritmin e këngës të cilën e përjeton.
Kur ti pyet të rinjtë se pse kanë zgjedhur të bëhen satanist disa përgjigje janë: “jam i hidhëruar me Zotin pse mi ka marrë prindërit që kur isha i vogël“. Unë jam bashkuar me satanistët sepse kërkoja paqe“. “Kërkoja liri“11.
Të rinjtë që kanë probleme familjare, nuk kanë harmoni në shtëpi duke kërkuar harmoni diku tjetër bëhen pre e satanistëve. Së pari fillojnë duke sakrifikuar macet, lepur dhe kafshë tjera dhe duke ua pirë gjakun. Pastaj kalojnë edhe ekstreme më të mëdha duke mbytur njerëz për satanën deri në vetëvrasje, pra duke sakrifikuar edhe vetveten se ne nuk i takojm këtij vendi.
Po cek rastin e dy të rinjëve nga Los Angeles ,17 vjeçari Riki Kaso dhe 18 Vjeçari Himi Trojano, për vrasje rituale kishin zghedhur viktimë, 17 vjeçarin Hari Lowers duke e vrarë në mënyrë më mizore.12

Problemet familjare, mos interesimi për rinin, teoria e Darvinit që po mësohet ende nëpër shkolla, muzika rok, droga, alkooli, etj janë shkaktar që rinia të përfundoj më së keqi, në Satanizm.

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme